Even voorstellen… Dit is onze nieuwe collega Tobian Breuker

In het jaar 2021 hebben wij ons team mogen uitbreiden met een aantal nieuwe collega’s. Recent is ook Tobian Breuker onderdeel geworden van het Optinet team. Als dé specialist in alle netwerkverbindingen voor ondernemingen, van MKB en grote industriële omgevingen tot kantoor en hospitality- en educatieomgevingen, is Optinet de betrouwbare, flexibele en onafhankelijke partner voor alles wat te maken heeft met communicatienetwerk binnen ondernemingen. Wij zitten niet stil en blijven groeien. Daarom zijn wij erg blij dat Tobian ons team als Netwerk Enigneer komt versterken.

Tobian heeft al ruim 20 jaar ICT-ervaring en onder andere gewerkt als supportmedewerker en in- en verkoper. Maar wie is Tobian? En wat gaat hij bij Optinet precies doen? In een kort interview leert u Tobian beter kennen.

Hoe ben je bij Optinet terecht gekomen?

“Bij mijn vorige werkgever kreeg ik helaas niet de ruimte om door te groeien. Ik wilde mij meer specialiseren en zocht meer uitdaging. Toen dat niet kon, heb ik mijn CV gedeeld op een platform waar werkgevers op kunnen reageren. Daar ontving ik een bericht van Sven Schiphorst met de vacature voor Netwerk Engineer bij Optinet en of ik hier interesse in had. Ik belde Sven en er kwam een sollicitatiegesprek. Tijdens dit gesprek met Sven, Dennis en Pascal kreeg ik een enorm positief beeld van de bedrijfssfeer en -filosofie waardoor ik de stap naar Optinet heb gemaakt!”

Wat ga je bij Optinet doen?

“Ik ga als Netwerk Engineer aan de slag en zal me bezighouden met het ontwerpen en beheren van (WiFi) netwerken en daarnaast het leveren van support op (WiFi) netwerken.”

Waarom heb je gekozen om bij Optinet te gaan werken?

“De vacature sprak me erg aan omdat niet alleen het bedrijf maar zeker ook de functie ruimte biedt om mezelf op het gebied van netwerkbeheer en -ontwerp te ontwikkelen. Tijdens het sollicitatiegesprek sprak de missie, visie en de sfeer van het bedrijf me ook erg aan. Die drie factoren zorgde ervoor dat het voor mij een eenvoudige stap was om bij Optinet aan de slag te gaan. Inmiddels ben ik al een aantal weken bij Optinet aan het werk en ik kan niet anders zeggen, dan dat ik positief verrast ben. Mijn collega’s zijn zeer behulpzaam en hebben plezier in het overdragen van hun kennis. Dat zorgt voor een goede sfeer!”

Wat is jouw doel bij Optinet?

“Ik verwacht bij Optinet veel meer kennis te vergaren over netwerken in het algemeen en in het bijzonder over WiFi. Daarnaast hoop ik zelf een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het team, waardoor we samen met elkaar een leuke en uitdagende projecten kunnen werken. Tot slot hoop ik, doormiddel van mijn ervaring bij diverse ICT organisaties, zinvolle input te kunnen geven bij het inrichten van werkprocessen.”

Leuk om te weten…

Tobian woont in Hollandsche Rading en besteed zijn vrije tijd het liefst aan een lekker stuk wandelen of tuinieren.

Meer weten over Tobian of Optinet?

Heb je een vraag aan Tobian of wil je meer over hem of Optinet weten? Neem dan contact met ons op.