Glasvezeltechnieken

Met voordelen die een glasvezelverbinding bedrijven biedt, neemt de vraag naar glasvezeltechnieken toe. Als glasvezelspecialist kan Optinet ondersteunen bij verschillende glasvezelvraagstukken. Zo kunnen wij glasvezelnetwerken voor u ontwerpen, installeren en onderhouden binnen de tele- en datacommunicatie in gebouwen en complexen. Dit doen wij zowel in de LAN omgeving (binnen het eigen netwerk), als in de WAN omgeving (van binnen naar buiten).

Glasvezel traject ontwerp en advies

Voordat het aanleggen van een glasvezeltraject voor uw bedrijf uitgevoerd kan worden, is een goed ontwerp van essentieel belang. Om tot een goed technisch ontwerp te komen, brengen we eerst uw wensen in kaart. Hierbij wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met de gewenste snelheid, welke toepassingen er gebruik maken van het netwerk, de schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Vanuit daar wordt het netwerk klantgericht ontworpen.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een haar dunne vezel gemaakt van een speciaal soort glas. Met een laserlicht, dat via deze vezel razendsnel aan- en uitschakelt, wordt data op een zeer snelle en veilige manier verzonden. Via een glasvezelnetwerk kunnen tal van digitale diensten gelijktijdig en in zéér hoge kwaliteit worden aangeboden. Het is dan ook de nieuwe, duurzame standaard voor dataverkeer en inmiddels een noodzaak voor nagenoeg elk bedrijf.

Glasvezel installatie

Het aanleggen van een glasvezelnetwerk is complex. Optinet adviseert en faciliteert diverse bedrijven bij het aanleggen van glasvezel. Van ontwerp tot uitvoering heeft u contact met ervaren projectleiders die u regelmatig informeren over de voortgang van de werkzaamheden.

Glasvezelverbinding meten

Heeft u al een glasvezelverbinding en bent u benieuwd wat de kwaliteit van het netwerk is? Optinet beschikt over de juiste high-end meetapparatuur van gerenommeerde merken om glasvezelverbindingen te meten en te testen. Vanuit de testresultaten voorzien wij u van een professioneel advies en kunnen vervolgens ondersteunen bij het optimaliseren van uw huidige verbinding.

Voor meer informatie over onze glasvezeltechnieken en -diensten kunt u contact opnemen via de contactpagina of + 31 (0)30 692 4930.

Vragen?

Neem contact op met Edwin