Glasvezel

De voordelen

Steeds meer apparaten en diensten werken via een internetverbinding. Veel bedrijven willen dan ook snel en betrouwbaar internet, vooral tijdens de ‘spitsuren’. Glasvezel biedt daarbij uitkomst en biedt daarnaast andere voordelen. Zo is een glasvezelnetwerk, ook over grote afstanden, niet gevoelig voor verstoringen van buitenaf. Het is stabieler dan een kopernetwerk en geeft geen problemen wanneer er met grote en zware bestanden wordt gewerkt. Glasvezel is daarmee aantrekkelijk voor zakelijk gebruik.

Snel internet met glasvezel

Internetten via een glasvezelnetwerk is sneller dan welk ander beschikbaar netwerk in Nederland. Een ander voordeel van glasvezelinternet is de download- en uploadsneheid, deze is even snel. Of u nu video’s binnen haalt, apps en bestanden wilt verplaatsen in de Cloud of grote bestanden verstuurt: het gaat snel en zonder onderbreking. Bij een normale internetkabel is dit anders. Hier is de uploadsnelheid veel trager dan de downloadsnelheid.

Meer keuzevrijheid met glasvezel

Glasvezel is een open netwerk. Dit betekent dat iedereen zijn diensten (zoals internet, telefonie en televisie) mag aanbieden op glasvezel. Dit is een voordeel van glasvezel ten opzichte van een kabelnetwerk. Kabelaanbieders beheren zowel het netwerk als de diensten die daarop worden aangeboden. Per regio is maar één provider actief.

Je hebt met een glasvezelnetwerk dus meer keuzemogelijkheden voor een provider. Optinet helpt u bij het kiezen van een provider op basis van uw wensen voor het netwerk.

Voor wie biedt glasvezel voordelen?

Optinet ondersteunt diverse bedrijven bij het aanleggen van glasvezel. Denk hierbij aan winkelcentra, overheden, hotelketens, zorginstellingen. Bekijk voor alle glasvezelprojecten van Optinet onze projectenpagina.

Vragen?

Neem contact op met Tim