Mooi project voor een internationale meubelretailer!

Een mooi en geslaagd project van Optinet voor deze klant, een internationale meubelretailer. Dit veel omvattende project betreft de renovatie van de MER (Main Equipment Room) bij een internationale meubelretailer. Het project werd verdeeld over diverse fasen. Het overgrote deel van de werkzaamheden heeft plaatsgevonden in de nachten tussen de openingstijden in. Alle processen zijn in overleg met het lokale ICT-team en in directe communicatie met het ICT-support team in India uitgevoerd.

De opdracht

Binnen de MER, het centrum van de dataroom, werden meerdere bekabelingen niet meer gebruikt. Deze netwerkbekabelingen waren in het verleden nooit verwijderd en zorgden voor een rommelige indruk. Voor de ICT-afdeling was het ook niet duidelijk waar deze netwerkbekabelingen naartoe liepen en welke nog in gebruik waren. Dat moest opgelost worden. Optinet zorgde voor de installatie van een goed netwerkbekabelingsysteem. Waar mogelijk werden de kabels hergebruikt. Kabels die vervangen moesten worden, plaatsten we koper en glasvezel.

“Het ziet er uit als een vorm van kunst”

Het eindresultaat van dit project was voor de klant verbazingwekkend. Van een onoverzichtelijke en rommelige MER, naar een opgeruimde dataroom die er uit ziet als vorm van kunst. De Netwerk Engineers van Optinet hebben dit samen met het remote support team vanuit India en het lokale ICT-team voor elkaar gebracht.

Meer informatie over dit project? Of andere projecten van Optinet? Bekijk hier.