Netwerkkabel infrastructuur

Netwerkbekabeling

In het verleden had een traditionele netwerkinfrastructuur aan de ene kant een IT-afdeling die voor servers en computers zorgde en aan de andere kant een facilitair deel voor CCTV, sensoren, toegang en omgevingscontrolesystemen – elk onafhankelijk van de ander. Tegenwoordig zien we beide werelden samenkomen in één enkele IP-infrastructuur.

Een goede netwerkinfrastructuur is onmisbaar in de huidige gebouwen. Om ervoor te zorgen dat medewerkers hun werk prettig, ongestoord en veilig kunnen verrichten, is goed aangelegde databekabeling daarom essentieel. Optinet kan jou hierbij helpen van het ontwerpen, aanleggen van de kabels, afmonteren, certificeren tot het meten en testen van het netwerk.

Netwerkinfrastructuur ontwerp

Een zorgvuldig ontwerp is essentieel om de extra complexiteit die gepaard gaat met een geïntegreerd IP-netwerk aan te pakken. Over het algemeen kunnen we de belangrijkste drijfveren om een netwerkinfrastructuur te exploiteren onderverdelen in vier categorieën: Apparaten, Bandbreedte, wifi en Stroom. Optinet ontwerpt met deze vier drijfveren en uitsluitend hoogwaardige producten die voldoen aan de hoogste veiligheid- en kwaliteitseisen een geïntegreerd IP-netwerk.

Voordelen van een goed netwerkbekabeling systeem

Met de vermogenstoename van Power over Ethernet gebruik moet je kunnen vertrouwen op veilige netwerkverbindingen om brand en kortsluiting te voorkomen. De door Optinet toegepaste netwerkbekabelingscomponent leveranciers behoren tot de top van de markt. Als Service Integrator partner zijn de medewerkers van Optinet opgeleid voor ontwerp en installatie, zodat wij de aangelegde netwerkinfrastructuren kunnen certificeren en 20 jaar garantie kunnen afgeven.

Van ontwerp tot uitvoering heb je persoonlijk contact met ervaren projectleiders die jou regelmatig informeren over de voortgang van de werkzaamheden.

Meer weten over de mogelijkheden van onze diensten rondom netwerkbekabeling? Neem dan contact op.

 

Vragen?

Neem contact op met Martin

Medewerker Optinet