Veilig thuiswerken

Nu uw medewerkers vanuit huis werken, is het belangrijk dat zij dit ook veilig kunnen doen. Internetcriminelen zien het thuiswerken van vele mensen als de uitgelezen kans om in te breken op computers om zo gegevens te achterhalen. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat de internetverbinding zo veilig mogelijk is. Wij leggen graag uit hoe u internetcriminelen ook met thuiswerken buiten de deur houdt.

Draadloze router of modem veilig instellen

Wanneer uw medewerkers vanuit huis op een eigen wifi-verbinding werken, is het aan te raden dit netwerk in te stellen op een WPA2-beveiliging met AES-encryptie. Deze zorgt ervoor dat uit de ether afgetapt netwerkverkeer niet leesbaar is voor derden. WPA2 zorgt ervoor dat er een wachtwoord nodig is om verbinding te maken met het netwerk. Stel zelf een zo lang mogelijk wachtwoord in.

Gebruik maken van een VPN

Door veiliger gebruik te maken van het internet kan er ook gekozen worden voor een VPN.  Deze versleutelt alle gegevens die u en uw medewerkers verzenden of invullen. Als een internetcrimineel probeert uw gegevens te stelen via een openbaar wifi-netwerk dan vindt hij alleen versleutelde gegevens en deze zijn onleesbaar.

Wat is een VPN?

VPN is een afkorting van Viritueel Private Network, een versleutelde en daarmee veilige verbinding tussen het internet en uw computer, tablet of smartphone. Een VPN-verbinding verbergt uw IP-adres en de locatie. Het IP-adres is een uniek adres wat terug te leiden is tot uw computer. Als u gebruik maakt van een VPN neemt u het IP-adres en de locatie van de VPN-server aan en bent u hiermee onvindbaar.

Beveiligd bedrijfsnetwerk

VPN’s zijn oorspronkelijk ontworpen voor bedrijven, om gegevens te beschermen. De meeste bedrijven geven medewerkers alleen toegang tot het bedrijfsnetwerk via een VPN. Nu uw medewerkers vanuit huis werken en wellicht op openbare netwerken werken, is het aan te raden een VPN te gebruiken.

VPN kiezen

Als u wilt overgaan tot het kiezen van een VPN is het belangrijk om goed af te wegen welke het beste bij u past. Wilt u bijvoorbeeld de mogelijkheid hebben om meerdere apparaten op een account te gebruiken? Daarnaast moet u ook op de gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid, snelheid en privacy letten. Optinet B.V. biedt VPN-verbinding aan via een partner. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Weer naar kantoor

Wanneer de situatie het toelaat en het weer mogelijk is om met elkaar op kantoor te werken, is het uiteraard belangrijk dat uw medewerkers op kantoor met een optimale en veilige wifi-verbinding werken. Wij bespreken graag samen met u wat de mogelijkheden voor uw bedrijfspand zijn. Meer informatie over wifi-verbinding? Neem contact met ons op voor een oplossing op maat voor uw wensen en eisen.