Wifi installatie

Het installeren van een zakelijk wifinetwerk kan een hele onderneming zijn. Om er voor te zorgen dat het netwerk op een goede wijze wordt geïnstalleerd en volledig volgens uw wensen en eisen, zorgen wij eerst voor een goed plan van een pak en zijn er korte lijnen met uw vaste contactpersonen tijdens het hele wifi installatie traject. Hieronder vindt u een korte samenvatting van de werkwijze van Optinet tijdens het ontwerp, de installatie en nazorg van een wifinetwerk.

1. Wifi meting en -ontwerp

Voorafgaand aan een wifi installatie, wordt eerst een wifi ontwerp gemaakt. Dit ontwerp komt voort uit een wifi site survey. Bij een site survey worden metingen uitgevoerd op locatie om zo de ideale dekking en capaciteit van het gewenste netwerk te bepalen. Uit deze survey komt een gedetailleerd adviesrapport, waarin ook de benodigde hardware, de locaties van de apparatuur en een kosteninschatting zijn opgenomen.

2. Wifi installatie

De installatie van het wifinetwerk wordt met grote zorgvuldigheid uitgevoerd door onze wifi specialisten. We maken hierbij gebruik van hoogwaardige apparatuur passend bij de vraag, zoals voorafgaand met u besproken.

3. Wifi kwaliteitsmeting

Na voltooiing van de installatie en configuratie op locatie voeren we een wifi kwaliteitsmeting uit, zodat we direct kunnen controleren of het initiële ontwerp van het wifinetwerk en uw eisen zijn bereikt.

4. Wifi kwaliteitsmeting

Na afronding van een wifi traject is het gebruikelijk dat wij uw wifinetwerk onderhouden middels een beheercontract. Zo kunnen wij u 24/7 ondersteunen bij eventuele storingen en vragen over het netwerk. Binnen dit contract voeren wij preventief onderhoud uit op de ICT-infrastructuur. Lees hierover meer op de pagina wifi onderhoud.

Wifi laten installeren

Van ontwerp tot uitvoering heeft u contact met ervaren projectleiders die u regelmatig informeren over de voortgang van de werkzaamheden.

Bent u op zoek naar een partner om uw wifinetwerk te installeren? Of heeft u een andere vraag over uw bestaande en toekomstige wifinetwerk? Neem dan vrijblijvend contact op via info@optinet.nl of + 31 (0)30 692 4930.

Vragen?

Neem contact op met Pascal