Datacenters & telecom

Het groeiende gebruik van digitale verbindingen voor communicatie en andere toepassingen zorgt voor een grote behoefte aan ruimte om al deze gegevens te bewaren. Datacenters bieden hiervoor de oplossing. De taak van een datacenter is dat alle apparatuur binnen een IT infrastructuur altijd 24/7 blijft draaien.

De rol van datacenters in (tele) communicatie

Datacenters zijn kort gezegd grote, hoog beveiligde gebouwen met servers waar informatie wordt opgeslagen van digitale processen bij bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan betaalverkeer, bericht services zoals Whatsapp of zakelijke software zoals Microsoft. Bedrijven en overheden huren of plaatsen apparatuur op deze locaties om hun digitale processen te ondersteunen.

Datacenters in Nederland

Datacenters worden steeds groter, geavanceerder én belangrijker. Ook het aantal datacenters blijft toenemen. Nederland kan gezien worden als een belangrijk internetknooppunt. Via zeer goede verbindingen leveren datacenters diensten aan Nederlandse én internationale bedrijven.

Infrastructuur eisen voor datacenters

Professionele datacenters maken gebruik van de laatste innovaties op het gebied van beveiliging, koeling, stroomvoorziening waardoor uitval zeer zeldzaam is. Om deze innovaties mogelijk te maken zijn een grote opslagcapaciteit en zeer hoge snelheid eisen die aan een netwerk gesteld worden. 

Bij Optinet realiseren wij complexe netwerkinfrastructuren voor onder andere telecom- & internetproviders en datacenters. Wij bieden onze netwerkdiensten ook aan als een doorlopende service om continue kwaliteit, 24/7 support en up to date apparatuur te kunnen garanderen.

Man die staat in een kamer vol netwerkverbindingen

Een greep uit onze diensten

Een zorgvuldig ontworpen en goed geïmplementeerde netwerkinfrastructuur is de basis voor optimale prestaties van ieder bedrijfsnetwerk.

Optinet Smart Hands biedt een breed scala aan ondersteuning, of je nu technische assistentie nodig hebt on-site of vanaf een externe locatie.

Duurzame glasvezelverbindingen voor jouw bedrijf. Van ontwerp tot implementatie en onderhoud van de glasvezelbekabeling en -apparatuur.

Portret van Edwin Optinet

Hulp nodig met datacenters & telecom IT-oplossingen?
Edwin helpt je graag verder.