Office

Op een kantoor of binnen een kantoorgebouw is goede wifi een basisbehoefte. Alleen, te vaak komt het voor de wifiverbinding niet de hele bedrijfsruimte van stabiel internet voorziet. Of dat een netwerk de vraag niet aan kan tijdens een piekbelasting. Hybride werken en de toename van het aantal verbonden apparaten in kantoorruimten vraagt om meer specialisme bij het realiseren van een betrouwbaar zakelijk datanetwerk.

Zakelijke netwerkoplossingen

Optinet ontwerpt en installeert (wifi)netwerken in bedrijfspanden en andere zakelijke omgevingen. Van het ontwerp van een wifi-netwerk of de gehele netwerkinfrastructuur tot de uitvoering en certificering. Wij werken in diverse branches bij bedrijven in binnen- en buitenland. De ene keer ondersteunend aan het aanwezige IT-team, de andere keer full service inclusief de levering van de apparatuur, de installatie en het volledige onderhoud. Wij geloven in samenwerken en kennis delen om tot optimale netwerkprestaties te komen en richten onze diensten zo in dat het bij jouw bedrijf past.

Zakelijk datanewerk optimaliseren

Is er al een bedrijfsnetwerk dat niet naar wens presteert? Dan kunnen wij helpen het probleem te achterhalen met een health check. Op basis van de check stellen wij een advies op en kunnen, wanneer gewenst, ook ondersteunen bij het optimaliseren van het netwerk. Na het doorvoeren van de verbeteringen doen wij nog een extra meting om de kwaliteit te garanderen.

Een greep uit onze diensten

Wifi site survey met Ekahau

Van het wifinetwerk ontwerp tot de implementatie, het beheer en onderhoud. Wifi as a Service ontzorgt voor een vast bedrag per maand.

Een onderhoudscontract van Optinet verzekert je van goede en snelle ondersteuning bij storingen of vragen over het gehele (draadloze) netwerk.

Van het ontwerpen van het datanetwerk, aanleggen van de kabels, afmonteren en certificeren tot het meten en testen van het opgeleverde netwerk.

Hulp nodig met office IT-oplossingen?
Herman helpt je graag verder.