Glasvezeltechniek

Met de voordelen die een glasvezelverbinding bedrijven biedt, neemt de vraag naar glasvezeltechnieken toe. Als glasvezelspecialist kan Optinet ondersteunen bij verschillende glasvezelvraagstukken. Zo kunnen wij glasvezelnetwerken ontwerpen, installeren en onderhouden binnen de tele- en datacommunicatie in gebouwen en complexen. Dit doen wij zowel in de LAN omgeving (binnen het eigen netwerk), als in de WAN omgeving (van binnen naar buiten).

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een haardunne vezel gemaakt van een speciaal soort glas. Met een laserlicht, dat via deze vezel razendsnel aan- en uitschakelt, wordt data op een zeer snelle en veilige manier verzonden. Via een glasvezelnetwerk kunnen tal van digitale diensten gelijktijdig en in zéér hoge kwaliteit worden aangeboden. Het is dan ook de nieuwe, duurzame standaard voor dataverkeer en inmiddels een noodzaak voor nagenoeg elk bedrijf.

Glasvezeltraject ontwerp en -advies

Voordat het aanleggen van een glasvezeltraject voor een bedrijf uitgevoerd kan worden, is een goed ontwerp van essentieel belang. Om tot een goed technisch ontwerp te komen, brengen we eerst de wensen in kaart. Hierbij wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met de gewenste snelheid, welke toepassingen er gebruikmaken van het netwerk, de schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Vanuit daar wordt het netwerk klantgericht ontworpen.

Glasvezel installatie

Het aanleggen van een glasvezelnetwerk is complex. Optinet adviseert en faciliteert diverse bedrijven bij het aanleggen van glasvezel. Van ontwerp tot uitvoering heb je persoonlijk contact met ervaren projectleiders die jou regelmatig informeren over de voortgang van de werkzaamheden.

Glasvezelverbinding meten

Is er al een glasvezelverbinding en ben je benieuwd wat de kwaliteit van het netwerk is? Optinet beschikt over de juiste high-end meetapparatuur van gerenommeerde merken om glasvezelverbindingen te meten en te testen. Vanuit de testresultaten voorzien wij je van een professioneel advies en kunnen vervolgens ondersteunen bij het optimaliseren van de huidige verbinding.

Voor meer informatie over onze glasvezeltechnieken en -diensten, neem contact opnemen via de contactpagina of + 31 (0)30 692 4930.

Portret Edwin van Optinet
Hulp nodig met Glasvezeltechniek?
Edwin helpt je graag verder.