Technieken

Optinet is van origine een technisch gedreven bedrijf. 30 jaar geleden werden de eerste netwerkbekabelingsprojecten opgeleverd door onze specialisten. In een dynamische markt waar ontwikkelingen zich razendsnel opvolgen, optimaliseren wij onze dienstverlening voortdurend. Zo zijn er wifidiensten en -technieken toegevoegd en benaderen wij het onderhoud van netwerken als een doorlopende service. 

Wij zijn gespecialiseerd in de toepassing van de volgende technieken in diverse branches.

Wifi & Switching

Wifi is een effectieve draadloze technologie, als deze goed geïmplementeerd is. Mede door gebruik te maken van de juiste switches om apparatuur efficiënt met elkaar te laten communiceren. Door de vele opties die switches bieden en steeds hogere eisen aan (wifi)netwerken, is het uitdagend om de beste apparatuur voor een optimaal netwerk te selecteren. Daarom zorgen wij dat onze specialisten up to date blijven en deze expertise kunnen gebruiken om hoge kwaliteit netwerken in te richten en te onderhouden.

Netwerkbekabeling

Optinet is ruim 30 jaar geleden gestart met het faciliteren van databekabeling. Een netwerkinfrastructuur zag er toen heel anders uit. Servers en computers werden vaak beheerd door een IT-afdeling en het facilitaire deel had een eigen structuur. Huidige infrastructuren zijn volledig geïntegreerd en zullen ook zo ontworpen en ingericht moeten worden om de capaciteiten van het netwerk optimaal te kunnen benutten. Optinet werkt met specialisten per dienst, techniek of -branche waardoor het altijd mogelijk is een sterk projectteam op maat neer te zetten met een dedicated projectmanager als aanspreekpunt.

Glasvezeltechniek

De hoge snelheid die glasvezel biedt, maakt glasvezelinternet aantrekkelijk voor diverse soorten bedrijven en -toepassingen. In élk bedrijf maken steeds meer apparaten gebruik van de verbinding. In veel branches is het zelfs cruciaal dat het netwerk veilig, stabiel en snel blijft. Ook bij variabele belasting. Glasvezeltechnieken zijn, en blijven, daarom een belangrijk onderdeel binnen veel van onze projecten. Van ontwerp, aanleg tot meten van glasvezelnetwerken. Onze glasvezel specialisten zorgen voor kwalitatieve en duurzame verbindingen.

Portret Martin Optinet
Meer weten over onze Technieken?
Martin helpt je graag verder.