Wifi site survey

Een wifi site survey is een belangrijk onderdeel bij het ontwerpen van een draadloos netwerk. Met een site survey krijg je inzicht in de benodigde dekking en capaciteit van het wifi (wireless) netwerk. Een site survey is zowel geschikt voor het meten en optimaliseren van bestaande netwerken, als voor het ontwerpen van een nieuw draadloos netwerk. Optinet maakt gebruik van Ekahau. Als het aankomt op wifi, dan is nauwkeurigheid van groot belang. Het ontwerp hangt af van de nauwkeurigheid van de plattegronden, de input, en de metingen die presteren zoals gewenst is. De Ekahau software en Sidekick is hét meeste gebruikt voor het ontwerpen en meten van wifinetwerken, welk zorgt voor snelle, accurate data voor validatie metingen en spectrum analyses.

Een wifi site survey is het meest betrouwbaar wanneer deze uitgevoerd wordt op locatie. Verrichten wij geen fysieke on-site wifi meting, dan zal de capaciteit en de dekking van het draadloze netwerk met een softwarematig ontwerp een grove inschatting worden. Het is wel altijd mogelijk om op afstand een consult in te plannen met een van onze engineers alvorens wij op locatie komen voor een wifi meting.

  1. Optinet Predictive (desktop) Design. Op basis van de plattegronden wordt er met de kennis en ervaring van onze gecertificeerde Wifi Engineer een ontwerp gemaakt. Hier kan een gericht budget gemaakt worden voor het aantal access points, de benodigde hardware en de locatie van de bekabelde aansluitpunten.
  2. Optinet Health Check – Samen met heatmaps en een rapport geeft dit een conclusie en verbeteringen aan over hoe het huidige wifinetwerk in het “echt” functioneert.
  3. Optinet Wifi Design – Ontwerp voor een compleet nieuw wifinetwerk. Vanuit een adviesgesprek over de wensen en eisen van jouw netwerk tot het ontwerp van een optimaal wifinetwerk.

Voor elke branche

Is er een bestaand wifinetwerk, maar is de snelheid of betrouwbaarheid van het netwerk niet optimaal? Of ben je juist op zoek naar de aanleg van een wifinetwerk voor een nieuw(bouw) project? Dan is de eerste stap om een wifi site survey te laten verrichten. Tijdens een site survey worden metingen gedaan op locatie en krijg je inzicht in de benodigde dekking en capaciteit van het wifinetwerk.

Optinet werkt voor zeer uiteenlopende bedrijven. Denk hierbij aan hotels, zorginstellingen, productie- en magazijnomgevingen en winkelcentra. Voor al deze opdrachtgevers geldt dat een goed en betrouwbaar wifinetwerk van groot belang is voor de gebruikers. Met onze ervaren engineers kunnen wij voor elke vraag een oplossing op maat creëren. En je vervolgens ondersteunen bij de installatie en het onderhoud van het wifinetwerk.

Wifi Site Survey Advies Rapport

Bij een site survey maken we gebruik van de nieuwste wifi meettechnieken. Zo brengen we de wireless dekking en capaciteit van het beoogde gebied optimaal in kaart. Wij meten de signaalsterkte, acces point locaties, RF-interferentie en het signal-to-noise niveau. Onze Ekahau software en meettechnieken kunnen in elke omgeving worden gebruikt en ondersteunen alle WiFi 5 en WiFi 6 netwerken.

Wij voorzien je vervolgens van gedetailleerde documentatie van onze bevindingen. De inhoud van het site survey adviesrapport wordt in overleg met de klant ingevuld en kan bestaan uit:

  • De optimale locaties en aantallen van de wifi acces points in uw pand
  • Een plattegrond met de dekking gevisualiseerd (heatmap)
  • Netwerkdiagram van alle wifinetwerkcomponenten
  • Een volledig overzicht van de benodigde hardware

Op basis van het rapport kunnen wij een investeringsbudget voor je opstellen.

Portret Koen van Optinet
Vraag direct een Wifi Site Survey aan!