Managed IPTV

IPTV staat voor Internet Protocol TV. Zoals de naam al zegt; tv kijken via een internetverbinding. Het tv-signaal wordt eerst omgezet naar een digitaal formaat en dan naar je tv gestuurd. De moderne technologieën die gebruikt worden zorgen voor een hoge beeld- en geluidskwaliteit. Het verschil met “gewoon” digitaal tv kijken, is het gesloten gecodeerde netwerk waar IPTV gebruik van maakt.

Voor zakelijke toepassingen is de cloud oplossing managed IPTV heel interessant. Dit zijn custom oplossingen, volledig aan te passen naar jouw branche of bedrijf. Zo kun je naast het aanbieden van vele zenders, ook informatievoorziening en de look & feel managen. Het is zelfs mogelijk het startscherm te personaliseren om jouw gast zich extra thuis te laten voelen.

IPTV hotelkamer

Voor wie is Managed IPTV?

Bij Optinet verzorgen wij managed IPTV oplossingen in diverse branches. Een branche waar IPTV al meer geadopteerd is, is hospitality. In vele hotels en studentenhuisvesting gebouwen hebben wij deze cloud based TV-oplossing mogen faciliteren. Voor restaurants en vakantieparken is deze service ook zeer interessant. Naast diverse zenders, wil je gasten ook gericht kunnen informeren in hun eigen taal. Managed IPTV is ook opkomend binnen zorginstellingen en ziekenhuizen. De gepersonaliseerde content zorgt voor een warm welkom en draagt bij aan een thuisgevoel.

Wat is er nodig voor Managed IPTV?

Je zult begrijpen dat een goede internetverbinding essentieel is voor de juiste werking en toepassing van IPTV. Wat is dan een goede verbinding? Dit hangt af van het maximaal aantal kijkpunten dat tegelijk gebruik maakt van IPTV op een locatie. Het maximaal aantal kijkpunten vermenigvuldig je met de bandbreedte die nodig is om een gebruiker in de hoogst mogelijke resolutie te laten kijken. Deze uitkomst is de benodigde bandbreedte naast het gebruikelijke internetverkeer.

Optimale inrichting infrastructuur

Bij Optinet zijn wij gespecialiseerd in netwerkinfrastructuren en -verbindingen. Wij zullen dan ook eerst controleren wat de status van het huidige netwerk is en waar nodig optimalisaties aanbevelen en/of uitvoeren.

Wil je meer weten over onze IPTV diensten of laten testen of jouw netwerk geschikt is? Neem dan contact met ons op.

Hulp nodig met Managed IPTV?
Simone helpt je graag verder.

Portret Optinet Simone