Industrie

Binnen de industrie zien we snelle ontwikkelingen op het gebied van ICT-infrastructuren dankzij de adoptie van digitalisering en automatisering in de branche. Nieuwe mogelijkheden en de toenemende afhankelijkheid van connectiviteit binnen fabrieken- en productiehallen vragen om extra betrouwbaarheid, snelheid en flexibiliteit als het op het ontwerp, de inrichting en het onderhoud van de netwerkinfrastructuur aankomt.

Industrial Internet of Things

Automatisering wordt al langer toegepast binnen de industrie. Steeds vaker zien wij locaties veranderen in “smart factories”. Wat in de basis gewoon inhoudt dat er meer apparaten en objecten digitaal met elkaar verbonden zijn en de kern vormen van productieprocessen. Oftewel, Industrial Internet of Things (IIoT).

Netwerkinfrastructuur voor slimme fabrieken

Als alles met elkaar verbonden is, is een goed functionerend datanetwerk essentieel. Vanaf het ontwerp van het netwerk tot de implementatie is het belangrijk dat het netwerk efficiënt, en toch flexibel, wordt ingericht. Technologie staat niet stil, zeker niet binnen de industrie. Het netwerk zal bijvoorbeeld snel uitgebreid moeten worden met behoud van snelheid en veiligheid bij de bouw van extra datacenters of kantoren, of door toevoegen van machines. Bij Optinet zorgen we bij een vernieuwing van de ICT-infrastructuur dat deze ten minste aan alle toekomstige eisen voldoet die het bedrijf voor de komende vijf tot tien jaar voorziet.

Ben je benieuwd of jouw huidige infrastructuur toekomstproof is? Neem dan contact op voor een Health check of adviesgesprek.

IPad scherm met een blauwe netwerkstructuur

Een greep uit onze diensten

Een wifi site survey geeft je inzicht in de wifidekking en capaciteit van jouw bestaande, of nieuw te realiseren, wifinetwerk.

Duurzame glasvezelverbindingen voor jouw bedrijf. Van ontwerp tot implementatie en onderhoud van de glasvezelbekabeling en -apparatuur.

Network as a Service van Optinet geeft je een volledig beheerde draadloze en/of bedrade lokale netwerkinfrastructuur inclusief apparatuur en support.

Portret van Martin Optinet

Hulp nodig met IT-oplossingen voor de industrie?
Martin helpt je graag verder.