Wifi & switching

Netwerken worden door de technische vooruitgang steeds meer gebruikt voor allerlei toepassingen. Het netwerk wordt gebruikt voor data, telefonie en communicatie, beveiliging, toegangstechniek en nog veel meer gebouwbeheersystemen. Al deze toepassingen maken gebruik van het Internet Protocol via Switches en WiFi. De eisen aan voldoende bandbreedte, veiligheid en virtuele scheidingen zijn een noodzaak geworden en zorgen voor een uitdaging bij netwerkbeheerders.

De beste switches voor wifinetwerken

Switches hebben een cruciale rol in een datanetwerk. Via een switch kunnen apparaten in een netwerk op een efficiƫnte manier met elkaar communiceren. Een netwerk kan ermee uitgebreid en geoptimaliseerd worden. Omdat een switch automatisch alleen data naar het juiste adres stuurt, wordt het netwerk minder belast. Het is zelfs mogelijk de snelheden en beveiliging per poort aan te passen. Bij de keuze voor de juiste switches en het instellen en configureren is steeds meer expertise vereist. Onze specialisten volgen dan ook regelmatig trainingen om op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen en mogelijkheden van de diverse A-merken.

Wifi en switching voor jouw bedrijf

Bij Optinet werken ervaren netwerkspecialisten die je kunnen helpen met wifi en switching. Van het ontwerp van een wifinetwerk, de selectie van de beste switches en de volledige installatie. Dit kan als een eenmalig project of als een doorlopende wifi service. Met wifi as a service nemen we ook het beheer voor onze rekening en bespaar je op de investering van de apparatuur.

Heb je al een wifinetwerk en wil je de wifi verbeteren? Dan kunnen wij ook een meting en een adviesrapport verzorgen, waarna je zelf kiest hoe je de verbeterpunten doorvoert.

Hulp nodig met wifi & switching?
Simone helpt je graag verder.

Portret Optinet Simone