Justitie

Binnen justitie gaat het om het reguleren en handhaven van de openbare orde en veiligheid. Digitale systemen zijn een centraal onderdeel van alle processen binnen deze branche. Netwerken binnen justitie zijn complex en voldoen aan strenge eisen zodat gegevensuitwisseling snel en vooral veilig kan verlopen.

IT toepassingen binnen justitie

Van toegangsbeheer en camerabewaking bij penitentiaire inrichtingen tot het delen, ontvangen en beschermen van betrouwbare informatie bij de politie of defensie. Aangiftes worden online afgehandeld, papieren dossiers worden volledig digitaal opgeslagen in de cloud en verschillende databases zijn internationaal toegankelijk.

Beveiligde verbinding zonder haperingen

Binnen de Justitiële branche is cybersecurity en -criminaliteit orde van de dag. Ook het eigen bedrijfsnetwerk moet weerbaar zijn tegen bedreigingen van buitenaf en zó ingericht zijn dat alleen de juiste mensen op het juiste moment de benodigde informatie tot hun beschikking hebben.

De prestaties van de netwerkinfrastructuur binnen justitie hebben direct invloed op belangrijke processen en taken. Dit vraagt om extra expertise tijdens het ontwerp, de installatie en het onderhoud van het netwerk. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op.

Een greep uit onze diensten justitie

Een zorgvuldig ontwerp is essentieel om de extra complexiteit die gepaard gaat met een geïntegreerd IP-netwerk aan te pakken.

Optinet Smart Hands biedt een breed scala aan ondersteuning, of je nu technische assistentie nodig hebt in een datacenter of vanaf een externe locatie.

Wij werken hard aan uitdagende
opdrachten voor diverse klanten.
Van MKB tot grote industriële
bedrijven en van kantoor- tot
hospitality omgevingen.

Hulp nodig met IT-oplossingen in de zorg?
Sven helpt je graag verder.