Over Optinet

Wie is Optinet?

Bij Optinet werken ruim 40 enthousiaste en betrokken specialisten met een passie voor datanetwerken. Een groot deel van onze monteurs en specialisten is veel onderweg of op locatie. Zo kunnen we snel en efficiënt de gewenste service bieden door het hele land. Dit doen wij bij grote en kleine bedrijven, in zorginstellingen of ziekenhuizen, hotels, fabrieken, magazijnen en datacenters. 

Optinet IT diensten

Onze dienstverlening gaat van installatie van glasvezel- of UTP bekabeling tot de implementatie van hele netwerkinfrastructuren. 

Je kunt op ons rekenen als totaalleverancier, projectmanager of alleen uitvoerend in samenwerking met onze totaal installatie-, of IT partners. Per project bekijken we hoe we onze expertise het beste kunnen toepassen. Een aantal collega’s is zelfs tijdelijk onderdeel van een IT team bij onze opdrachtgevers vanuit onze Smart Hands Service mogelijkheden.positieve impact te maken voor de organisaties waar we mee werken én de wereld om ons heen.

Werken met Optinet

Werken met Optinet betekent een garantie op kwaliteit, korte lijnen, 24/7 support binnen servicecontracten en hoogwaardige merken en producten. Ons team beschikt over vergaande kennis van netwerkinfrastructuren, waarbinnen ieder zijn eigen specialisatie heeft. Je hebt tijdens een project direct contact met de specialist(en) of projectmanager. Zo zorgen wij samen met jou of jouw IT-team voor optimale netwerkprestaties.

Lees hieronder onze volledige missie & visie.

Missie

Een IT-dienstverlener zijn die een nieuwe IT infrastructuur functioneler, sneller en betrouwbaarder maakt dan de bestaande, door intrinsiek gemotiveerde technici aan het werk te zetten die alles op alles zetten om
positieve impact te maken voor de organisaties waar we mee werken én de wereld om ons heen.

Hoe doen we dit? We gaan voor duurzame, succesvolle klantrelaties waarin we de verwachtingen van de klant overtreffen. We betrekken medewerkers nauw bij onze bedrijfsvoering en investeren in persoonlijke groei en ontwikkeling. Wij willen technische duurzame IT-infrastructuren die de continuïteit van betrouwbare en snelle verbindingen waarborgen voor onze klanten.

De continuïteit bereiken wij omdat we verantwoordelijkheid nemen voor ons werk, wat betekent dat we anderen binnen onze organisatie ondersteunen wanneer de ander hulp nodig heeft. Niemand is namelijk alleen verantwoordelijk, dit zijn wij samen. Verantwoordelijkheid betekent ook dat afspraken nagekomen dienen te worden.

Kwaliteit is een basisvoorwaarde voor Optinet en sluit op twee manieren aan bij onze kernwaarden. Aan de ene kant is de kwaliteit die we leveren van belang voor de interne organisatie. De wil om een hoge kwaliteit te behalen, hangt samen met goede samenwerking en betrokkenheid bij het bedrijf en team waarin er gewerkt wordt. Aan de andere kant gaat het om de kwaliteit die we leveren aan de klant zelf. Door hoge kwaliteit te leveren aan klanten, zorgen we ervoor dat klanten ons blijven benaderen voor nieuwe opdrachten. Bij Optinet nemen we de verantwoordelijkheid om kwaliteit te leveren en hierdoor de klant tevreden te houden.

Onder onze kernwaarde betrouwbaarheid vallen ook de woorden: Flexibiliteit, Klantgerichtheid & Integriteit. Optinet is betrouwbaar naar klanten toe. Hierbij is flexibel zijn erg belangrijk. Door onze flexibiliteit kunnen wij snel reageren wanneer bv. een klant ons belt met een probleem dat snel opgelost moet worden. We zoeken graag een oplossing voor de klant, zonder dat projecten bij andere klanten daaronder lijden.

Fijn om erkenning en waardering te krijgen van teamleden. Zonder waardering of erkenning wordt het lastig om ergens gemotiveerd te blijven werken. We zijn trots op wat we doen en doen dit ook met veel passie. Persoonlijke ontwikkeling is hier een onderdeel van. Door de mogelijkheid te hebben om te blijven ontwikkelen en leren, zal de ervaren waardering versterkt worden.

Optinet_Sven_Schiphorst

Werken bij Optinet

Als werkgever kunnen wij jou verwelkomen in een gezellig, sociaal en dynamisch team. Vanuit ons kantoor in het midden van het land, onderweg of hybride, worden mooie IT projecten gerealiseerd in uiteenlopende branches. Onze open bedrijfscultuur en veel ruimte voor persoonlijke groei zijn belangrijke kenmerken. Wil je bij ons werken, dan vinden wij goede communicatie, een gezonde dosis flexibiliteit en -oplossingsgerichtheid heel belangrijk.