Netwerkinfrastructuur

De netwerkinfrastructuur, ook wel datanetwerken genoemd, is de basis van een bedrijf. De netwerkinfrastructuur bevat alle ICT gerelateerde onderdelen in een bedrijfsnetwerk. Je kunt dit vergelijken met een wegennetwerk met efficiƫnte verbindingen en zo min mogelijk obstakels en omleidingen. Een gedetailleerd en schaalbaar ontwerp is essentieel om data zo snel en veilig mogelijk van A naar B te sturen.

Netwerkinfrastructuur laten ontwerpen

Bij het ontwerpen van een ideale netwerkinfrastructuur houden wij, los van klant specifieke netwerkeisen, rekening met een aantal basis netwerkeisen.

Flexibele en schaalbare netwerkinfrastructuur

Een goed ontwerp van een netwerkinfrastructuur is flexibel en schaalbaar. Dat houdt in dat er ruimte moet zijn om het netwerk uit te breiden of af te schalen zonder dat de structuur volledig verandert. Komen er bijvoorbeeld extra gebouwen, verdiepingen of werkplekken of vindt er volledige digitalisering plaats binnen een fabriek of magazijn? Dan moet het netwerk daar zo goed mogelijk op voorbereid zijn.

Kwaliteit en veiligheid

Medewerkers, bezoekers of gasten verwachten een goed werkend netwerk. Hierbij hoort ook een betrouwbare en veilige netwerkverbinding. Dit faciliteren wij door gebruik te maken van hoogwaardige apparatuur van zorgvuldig geselecteerde merken. Leggen wij de netwerkbekabeling ook aan, dan zorgen we dat het netwerk gecertificeerd is.

Netwerkinfrastructuur laten leggen

Op basis van het ontwerp van de netwerkinfrastructuur kan een plan gemaakt worden het leggen van de bekabeling en installeren en configureren van de apparatuur. Wij kunnen het gehele traject verzorgen inclusief het projectmanagement of samenwerken met IT partners om een netwerkinfrastructuur te implementeren.

Wil je een nieuwe netwerkinfrastructuur laten ontwerpen of bestaande datanetwerken optimaliseren? Neem dan contact op voor een kennismakings- of adviesgesprek.

Portret Herman van Optinet
Hulp nodig met Netwerkinfrastructuur?
Herman helpt je graag verder.