Retail

Als IT beheerder van een fysieke (winkel)locatie hoeven we je niet uit te leggen dat een offline locatie meer verbonden is dan ooit. Of dit een groot warenhuis, een winkelpand op een industrieterrein of een compleet winkelcentrum is, goed internet is essentieel. Van het kassasysteem, de bewakingscamera’s, interactieve informatiezuilen tot aan de slimme apparatuur in jouw zaak of winkelpand.

Optimale netwerkverbindingen voor retail

Optinet ontwerpt, installeert en beheert regelmatig netwerkinfrastructuren voor allerlei bedrijven binnen de retail branche. Met onze jarenlange ervaring zijn we op de hoogte van ontwikkelingen, kansen en uitdagingen binnen retail. 

Voorbeeld toepassingen in de supermarkt: Niet alleen is het gastnetwerk van belang in een winkel. Vooral ook bij de bedrijfsvoering komt een optimaal dekkend wifinetwerk naar voren. Van het automatisch verversen van digitale prijskaartjes op de productschappen tot aan het scannen van de voorraad in het magazijn is een storing in de dekking zeer frustrerend. Wij kijken graag met je mee om een bestaand of nieuw netwerk te realiseren dat past bij jullie ambities.

Netwerkbeheer voor retail

Heb je een goed werkend netwerk en wil je zeker weten dat dit zo blijft? Met onze netwerk services monitoren we het netwerk op afstand en bieden oplossingen bij het signaleren van storingen of uitval van apparatuur. Dit doen wij in de vorm die bij jullie bedrijf past. Bekijk onze diensten of neem direct contact op voor meer informatie.

 

Een greep uit onze diensten in de retail

Een wifi site survey is een  belangrijk onderdeel bij het ontwerpen van een draadloos netwerk

Een zorgvuldig ontwerp is essentieel om de extra complexiteit die gepaard gaat met een geïntegreerd IP-netwerk aan te pakken. 

Wij werken hard aan uitdagende
opdrachten voor diverse klanten.
Van MKB tot grote industriële
bedrijven en van kantoor- tot
hospitality omgevingen.

Hulp nodig met IT-oplossingen in de retail?
Sven helpt je graag verder.