Overheid

De overheid is een gigantische branche met uiteenlopende subsectoren. Zowel de centrale als lokale overheid en wettelijke sociale verzekeringsinstellingen zoals het UWV draaien op digitale systemen. De hoge mate van maatschappelijke verantwoordelijkheid stelt specifieke eisen aan ICT-infrastructuren op overheidslocaties en gerelateerde gebieden.

IT oplossingen voor de overheid

Van gemeentes, universiteiten, onderzoeksinstellingen tot overheidsgebouwen. Een goed werkende internetverbinding is nodig voor de dagelijkse werkzaamheden. Storingen of haperingen in een netwerk hebben grote impact op veel gebruikers tegelijk en moeten zo snel mogelijk opgelost worden. Netwerkverbindingen binnen de overheid zijn groot, complex en dynamisch en vragen doorlopend aandacht om de kwaliteit en veiligheid te garanderen.

Bij Optinet bieden we Network as a service voor bedrijven waar digitale verbindingen essentieel zijn voor de dagelijkse operatie. We zorgen voor continue monitoring, 24/7 support en bewaken de vitaliteit van apparatuur en bekabeling binnen het netwerk.

De digitale overheid

Digitalisering binnen de overheid is de afgelopen jaren een actueel onderwerp. Zowel intern als extern staat digitalisering binnen de overheid hoog op de agenda. Enerzijds om eigen processen te optimaliseren en gegevens en medewerkers te beschermen, anderzijds vanuit een educatieve- en voorbeeldrol. Om doelen en acties te realiseren binnen dit thema is het logischerwijs noodzakelijk dat binnen de branche aandacht is voor goede en veilige bedrijfsnetwerken.

Veiligheid online netwerken centraal

Net als bij justitie en andere branches is de beveiliging van een IT netwerkinfrastructuur binnen overheidsgebouwen van groot belang. Veel verschillende functieprofielen maken dagelijks gebruik van het netwerk via wifi of het bekabelde netwerk, ieder met zijn eigen taken en doelen. Door een overzichtelijke structuur neer te zetten wordt het eenvoudiger om toegang tot locaties of informatie af te stemmen op individuele gebruikers en -apparaten.

Dame met laptop

Een greep uit onze diensten

Bij Optinet werk je met ervaren projectmanagers op elk project zodat jij je kunt concentreren op jouw core business.

Een onderhoudscontract van Optinet verzekert je van goede en snelle ondersteuning bij storingen of vragen over het gehele (draadloze) netwerk.

Een zorgvuldig ontworpen en goed geïmplementeerde netwerkinfrastructuur is de basis voor optimale prestaties van ieder bedrijfsnetwerk.

Portret Sven

Hulp nodig met IT-oplossingen voor de overheid?
Sven helpt je graag verder.