Diensten

Snel opvolgende technische ontwikkelingen bieden kansen voor onze dienstverlening. Wij optimaliseren onze diensten voortdurend om duurzame projecten van hoge kwaliteit te kunnen leveren die aansluiten op de wensen van onze klanten.

Full service netwerkinfrastructuur

Met onze gespecialiseerde teams op het gebied van diverse technieken, kunnen wij diensten leveren rondom de gehele infrastructuur van een bedrijf. Van ontwerp tot implementatie en van revisie tot het onderhoud van datanetwerken.

Naast de expertise van de technische specialisten, zorgen wij ook voor een soepele uitvoering van projecten door altijd een dedicated projectmanager aan een project te koppelen die de voortgang scherp in de gaten houdt en waar nodig actie onderneemt.

(Wifi)network as a service

Wij geloven dat een optimaal presterend netwerk continu in ontwikkeling is. Na het leggen van de basis met het juiste ontwerp voor de netwerkinfrastructuur, ben je altijd op zoek naar de meest efficiënte installatie met de beste apparatuur op dat moment. Naast een optimaal ontwerp en de juiste installatie, bepaalt het essentiële onderhoud uiteindelijk de kwaliteit en gebruikersgemakken op langere termijn. Onze dienstverlening is daar ook op ingericht door Wifi als service aan te bieden óf het beheer van het gehele netwerk.

Netwerkverbindingen meten

Om te weten wat er nodig is om een goede, stabiele en snelle verbinding te realiseren voor jouw bedrijf, is een on-site meting een van de eerste stappen.

Voor een bestaand netwerk dat geoptimaliseerd moet worden doen wij dat met een wifi health check. Bij een nieuw netwerk, brengen we de omgeving in kaart met een wifi site survey. En glasvezelverbindingen meten we met een OTDR (Optical Time-Domain Reflectometer).

Optinet als aanvulling op jouw IT team

Heb je voor korte of langere tijd, op specifieke punten ondersteuning nodig? Maak dan gebruik van onze Smart Hands services. Door ervaren technici te bieden, kan jouw eigen IT-personeel zich concentreren op meer missiekritieke taken. Ontdek wat Optinet Smart Hands voor jou kan betekenen.

Branche specifieke IT diensten

In essentie is de basis van elk project vergelijkbaar. Toch zijn er per branche andere uitdagingen en mogelijkheden. Zo leveren wij Managed IPTV vooral in de zorg en hospitality. Datacenters zijn meer geholpen met Optinet Smart hands diensten en backbone verbindingen met snelheden tot 40GbE.
Portret Martin Optinet

Ben je benieuwd of wij jou kunnen helpen met een specifiek vraagstuk? Neem dan contact op.