Glasvezelverbindingen meten

Optinet beschikt over de juiste high-end meetapparatuur van gerenommeerde merken om glasvezelverbindingen te meten en te testen. Op deze manier kunnen we de kwaliteit van de glasvezelverbinding controleren. Ook eventuele storingen en onderbrekingen kunnen we meten, lokaliseren en direct voor je oplossen.

Om de kwaliteit van een bestaand glasvezelnetwerk te meten en te verbeteren, maken we gebruik van geavanceerde meetapparatuur en de nieuwste technieken van Fluke networks. We brengen de meetresultaten in kaart, en geven vervolgens in een gedetailleerd rapport van LinkWare™ weer.

Glasvezel meten met OTDR

Een van de manieren om de kwaliteit van een glasvezelverbinding te meten is doormiddel van OTDR (Optical Time-Domain Reflectometer). Dit meetinstrument stuurt korte lichtpulsen in de glasvezel. De reflectie van het licht dat optreedt in de glasvezel komt weer terug in de OTDR. Hiermee kan worden bepaald wat de demping is en waar eventuele verstoringen in de kabel zitten. De uitkomsten van de glasvezelmeting met OTDR of andere demping meetapparatuur, ontvang je in een gedetailleerd rapport.

Glasvezeldiensten van Optinet

Naast het meten van glasvezel, is Optinet ook gespecialiseerd in andere glasvezeltechnieken en -diensten. Bijvoorbeeld het ontwerpen en begeleiden van een glasvezeltraject. Maar ook bij de keuze voor de juiste provider kunnen wij helpen. Voor meer informatie over de glasvezelmogelijkheden bij Optinet of het maken van een afspraak voor een glasvezelmeting kunt u contact opnemen via de contactpagina of + 31 (0)30 692 4930.

Hulp nodig met Glasvezelverbindingen meten?
Edwin helpt je graag verder.