Kwaliteit en zekerheid bij databekabeling met Fluke meetapparatuur

Portret Sebastiaan van OptinetBij Optinet is het leveren van kwaliteit een basisvoorwaarde. Om die kwaliteit te kunnen garanderen bij het aanleggen van glasvezel- en koperbekabeling wordt elke verbinding zorgvuldig gemeten na oplevering. “Van kleine netwerken, tot netwerken met wel honderden kilometers kabel”, vertelt specialist Sebastiaan. In dit artikel nemen we je mee in de werkwijze van Optinet en de toepassing van Fluke meetapparatuur om duurzame IT-infrastructuren te realiseren.

Meten is zeker weten

Door de bekabeling in de netwerkinfrastructuur altijd te meten, controleren we ons eigen werk en toetsen we of het aangelegde netwerk voldoet aan de eisen die de opdrachtgever aan het netwerk gesteld heeft. Bijvoorbeeld de snelheid die behaald moet kunnen worden over de netwerkbekabeling. Maar ook of de kabels goed getrokken en afgemonteerd zijn. Dit luistert allemaal heel nauw. Een kleine afwijking kan al voor een flink signaalverlies zorgen.

Netwerkbekabeling meten met Fluke DSX2-8000 Versiv 2

Wij werken uitsluitend met enkele zorgvuldig geselecteerde A-merken, waaronder de apparatuur van Fluke Networks. Fluke loopt voorop in de markt vanwege de hoge kwaliteit van de meetapparatuur en constante ontwikkeling van zowel de software als de netwerktesters zelf. Zo ook de Fluke DSX2-8000 uit de Versiv serie.

Altijd up to date meetapparatuur

Meetapparatuur interne training

Door gebruik te maken van de producten van Fluke Networks, zijn we verzekerd van kwalitatieve meetapparatuur die altijd up to date is. Vanuit Fluke worden elk jaar software- en firmware updates gedaan. En aangezien een testapparaat na een jaar opnieuw gekalibreerd moet worden, kiezen wij ervoor om jaarlijks een nieuw apparaat te ontvangen. Wij werken dus enkel met producten die maximaal een jaar oud zijn. 

Ook onze specialisten zijn altijd up to date door het volgen van interne- en externe trainingen over de nieuwste mogelijkheden, toepassingen en regelgevingen rondom de producten die wij gebruiken.

Toepassing Fluke DSX2-8000 Versiv 2

Naast het (na)meten van de netwerkbekabeling, gebruiken wij de meetapparatuur van Fluke ook om de backbone (bekabeling) te certificeren. Met een door ons aangelegd en gecertificeerd netwerk kunnen we 20 jaar garantie afgeven. 

Wil je ook een toekomstbestendig datanetwerk laten aanleggen of optimaliseren? Neem dan contact met ons op.

 

fluke networks rapport voorbeeld optinet