Certificeringen

Als bedrijf heb je het liefst een optimaal en betrouwbaar IT-netwerk. Goede datanetwerken en de juiste apparatuur zijn van groot belang voor alle processen van jouw organisatie. Door het netwerk te certificeren na de aanleg, verzeker je je van een kwalitatief en toekomstbestendig bedrijfsnetwerk.

Gecertificeerd bekabelingsnetwerk als basis

Een netwerkinfrastructuur bestaat uit datanetwerken en alle apparatuur. De certificering van het geheel begint bij de basis, de backbone, oftewel de bekabeling van een netwerk.

Waarom een gecertificeerd bekabelingsnetwerk als basis

Met een gecertificeerd netwerk ben je verzekerd van een bekabelingsinfrastructuur die aan de Europese (ISO-IEC11801) als de Amerikaanse (TIA-568) normen voldoet. Je ontvangt niet alleen een certificaat, nog veel belangrijker, je weet dat het goed zit met het netwerk.

Meer voordelen certificering

Een gecertificeerd netwerk biedt nog meer voordelen. Zo kun je probleemloos gebruik maken van de laatste Power over Ethernet (PoE) stroomvoorziening voor aangesloten apparatuur. En is het netwerk nu en in de toekomst bruikbaar voor de hoge bandbreedte met snelheden tot 40Gb/s. Fabrikanten geven doorgaans 25 jaar productgarantie op gecertificeerde netwerken.

Certificeringen voor kwaliteit

Bij Optinet vinden we kwaliteit heel belangrijk. Zowel in de producten waarmee we werken als in de diensten die wij leveren. Wij investeren dan ook doorlopend in de kennis en vaardigheden van het team. Met als bijkomend voordeel dat gecertificeerde medewerkers, van ontwerp tot aanleg, beter in staat zijn om onze klanten te helpen.

Optinet heeft kennis van en ervaring met:

Meer weten over onze certificeringen?
Pascal vertelt je graag meer.