WiFi Health Check

Optinet is dé specialist in wifi netwerkdesign en implementatie. Onze draadloze wifi diensten zijn gebaseerd op de nieuwste technologieën en oplossingen. Optinet verzorgt verschillende diensten met betrekking tot een wifinetwerk. Eén daarvan is de Wifi Health Check. Maar wat is dat eigenlijk en waarvoor is het noodzakelijk? Wij leggen het in dit artikel graag aan u uit.

Wat is een WiFi Health Check?

Wifi Health Checks zijn ontworpen om klanten een hulpmiddel te bieden waarbij veelvoorkomende wifiproblemen, die bijvoorbeeld de productiviteit beperken, inzichtelijk worden gemaakt. Vrijwel iedere organisatie werkt op wifi, maar niet overal presteert het netwerk zoals het zou moeten. Wegvallende verbinding, lage snelheid, slechte beveiliging en zwakke plekken in het gebouw zijn problemen van wifinetwerken bij organisaties. Doormiddel van een Wifi Health Check wordt het netwerk geanalyseerd en worden oorzaken van problemen met het netwerk opgespoord.

Wat kan u van een Wifi Health Check verwachten?

Door verschillende technologieën en stappen binnen de Wifi Health Check wordt er een compleet overzicht gemaakt van de prestaties van het netwerk. We kijken hoe uw wifi in het verleden is ontworpen en of deze nog voldoet aan de eisen van nu en de toekomst. Daarnaast bekijken we de dekking van het netwerk, doormiddel van heatmaps. Vervolgens kijken we naar apparaten in uw gebouw die de wifiverbinding ernstig kunnen verstoren. Ook wordt er gezocht naar bijvoorbeeld Rogue Access Points. Dit zijn apparaten die in een netwerk worden geplaatst, zich voordoen als een vertrouwd apparaat maar uiteindelijk een ernstige bedreiging kunnen vormen voor de beveiliging van uw wifinetwerk en bedrijfsgegevens. Uiteraard worden verbindingsproblemen in kaart gebracht, welke vertraging kunnen veroorzaken en daarmee de productiviteit van uw netwerk kunnen beïnvloeden. Het kan ook voorkomen dat er ergens in het gebouw geen signaal is, deze ‘dead spots’ worden in het rapport opgenomen. Tot slot bekijken we de beveiliging, WEP en WPA-PSK zijn momenteel niet meer acceptabel in een zakelijke omgeving. Er zijn complexere oplossingen nodig om uw gegevens goed te beveiligen. Kortom alle aspecten die de prestaties van uw wifinetwerk kunnen beïnvloeden worden met de Health Check gecontroleerd en geanalyseerd.

Een gedetailleerd rapport met oplossingen

Alle resultaten uit de check worden vervolgens gedetailleerd opgenomen in een rapport. Zo heeft u inzichtelijk welke problemen er zich in uw wifinetwerk bevinden. Daarnaast is ons rapport ook voorzien van de gewenste oplossingen die nodig zijn om de prestaties van uw netwerk weer naar een hoog niveau te brengen.

Wifi Health Check van Optinet

Met de Optinet Wifi Health Check krijgt u door een gestructureerd overzicht met inzicht in de performance, betrouwbaarheid en efficiëntie van uw wifinetwerk. Zijn er optimalisaties nodig voor betere prestaties van uw netwerk? Dan kunt u hiervoor uiteraard ook bij Optinet terecht. Heeft u interesse in een Wifi Health Check voor uw bedrijf? Of wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag.