Wifi verbeteren

Niks is vervelender dan een onbetrouwbaar of langzaam wifinetwerk voor jouw bedrijf. Medewerkers of gasten ondervinden hinder of zelfs het hele bedrijfsproces of communicatie stagneert. Om jouw wifinetwerk te verbeteren zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je een wifi meting laten uitvoeren met een bijbehorend adviesrapport. Ook kan een wifi onderhouds- en beheerovereenkomst interessant zijn om problemen met het wifinetwerk te voorkomen en direct op te lossen als die er wel zijn.

Wifi optimaliseren

Optinet kan middels metingen op locatie, verstoringen en mogelijkheden tot verbetering opsporen. Met geavanceerde wifi meetapparatuur van Ekahau wordt de huidige dekking en capaciteit in kaart gebracht. Vervolgens brengen wij een gedetailleerd advies uit om het netwerk te verbeteren. Hierbij wordt rekening gehouden met de huidige wensen en toekomstige internetprotocollen. In het adviesrapport kan naar wens ook beschreven worden  welke apparatuur vervangen moet worden voor een beter werkend netwerk en welke kosten hierbij komen kijken.

Wanneer wenselijk kan Optinet ook de uitvoering van het verbetertraject op zich nemen. Beschik je zelf over een IT-afdeling die de uitvoer op zich kan nemen, dan kunnen wij ook tijdens dit proces ondersteunen met advies of het leveren van de benodigde materialen.

Wifi onderhoudscontract

Werkt het  huidige wifinetwerk naar behoren maar ben je er graag zeker van dat dit in de toekomst zo blijft? Of is het cruciaal voor jouw bedrijf dat het netwerk niet uitvalt of hapert? Dan kunnen wij je ook een service- en beheerovereenkomst aanbieden. Hierbij voeren wij jaarlijks preventief onderhoud uit en brengen je tijdig op de hoogte van apparaten of kabels die vervangen moeten worden. Kleine gebreken lossen wij direct op en verder lopen we alle verbindingen na. Afhankelijk van de gekozen vorm van het contract, bereik je onze ervaren medewerkers 24/7 bij storingen en vragen.

Wifi Optimalisatie Methode

Optinet heeft de Wifi Optimalisatie Methode ontwikkeld. Wat moet je doen om jouw wifi zo optimaal mogelijk te laten werken? Juist niet steeds meer wifi kastjes (access points) bijplaatsen. Maar wat dan wel? 

Optinet wifi optimalisatie methode

Hulp nodig met wifi verbeteren?
Pascal helpt je graag verder.