Een onderzoek uitvoeren met Ekahau Pro voor een optimaal wifinetwerk

Wanneer u graag een wifi site survey (locatie onderzoek) wilt laten uitvoeren, moet u zich altijd afvragen: ‘Wat probeer ik eigenlijk te meten om mijn doel en wensen te verwezenlijken?’

De mening van de Optinet Wifi Engineer: “Meestal is een passief wifi-onderzoek meer geschikt omdat ‘ik’ geïnteresseerd ben in het signaal van alle Access Points (AP’s) in mijn omgeving. Ik wil alle AP’s binnen uw netwerk ‘horen’ en weten welke AP’s geen deel uitmaken van uw netwerk (de corrupte/vreemde AP’s). Ik wil weten of ik overal ‘praat’ met mijn AP’s en niet die van een ander, zodat ik verzekerd ben van een veilige verbinding.”

Waarom een Wifi Site Survey?

Dus de echte vraag die een klant zich moet afvragen is: ‘Wanneer is een actieve survey geschikt om te gebruiken?’ Antwoord: “Telkens wanneer u de prestaties (het gedrag) van een specifiek apparaat wilt meten via wifi!”  

Een Wifi Site Survey is een belangrijk onderdeel bij het ontwerpen van een draadloos netwerk. Het is een eenvoudig te gebruiken ontwerp en probleemoplossingstool voor wifi-netwerken. Middels een passief wifi onderzoek ben je op de hoogte van alle toegangspunten in jouw infrastructuur en kun je inzichtelijk de prestaties en het gedrag van een specifiek apparaat meten.

Ekahau Pro

Idealiter voeren we een survey uit met Ekahau Pro op het specifieke apparaat in kwestie. Bijvoorbeeld een laptop, met Windows of macOS en deze moet verbinding krijgen met de specifieke SSID waarin je geïnteresseerd bent.

Wifi meettechnieken van Optinet

Optinet maakt gebruik van de nieuwste wifi meettechnieken om de wifi-dekking en capaciteit van het beoogde gebied in kaart te brengen en voorziet je van gedetailleerde documentatie met alle aspecten van onze bevindingen. Je krijgt van ons een gedetailleerd rapport met een volledig overzicht van de benodigde hardware voor jouw draadloze netwerk en de locaties van de wifi access points in het bedrijfspand.

Voor een bestaand netwerk kunnen we ook een  Health Check laten uitvoeren.

Vraag direct een site survey aan of neem contact op voor meer informatie.

Ook weten hoe het netwerk van jouw onderneming geoptimaliseerd kan worden?
Wij helpen je graag verder.