Branches

Optinet biedt netwerkdiensten voor uiteenlopende bedrijven in binnen- en buitenland. Elke branche heeft specifieke vraagstukken, mogelijkheden én uitdagingen op het gebied van IT. Dat  maakt ons werk divers en dynamisch. Ervaringen uit de ene branche nemen we mee naar de andere, zo komen we tot innovatieve oplossingen op maat.

IT oplossingen voor elke branche

Staat jouw branche er niet tussen en ben je benieuwd of wij jou kunnen helpen? Neem dan contact op. We denken graag met je mee.

Arts met tablet in de handen

Zorg

Het gebruik van ICT is in de gezondheidszorg niet meer weg te denken. De manier waarop ICT in deze sector wordt toegepast, wordt in een zeer hoog tempo uitgebreid. overal neemt de vraag naar betrouwbare netwerkverbindingen.
Meneer aan tafel in een retail bedrijf achter een laptop

Retail

Als IT beheerder van een fysieke (winkel)locatie hoeven we je niet uit te leggen dat een offline locatie meer verbonden is dan ooit. Van het kassasysteem, de bewakingscamera’s,  tot aan de slimme apparatuur in jouw zaak.
Persoon met tablet in handen bij hospitality bedrijf

Hospitality

Hospitality betekent “gastvrijheid”. Alles in deze branche draait om gastvrij zijn voor gasten, bezoekers of bewoners. Een goed netwerk is een ijzersterk hulpmiddel om de klantbeleving én jouw bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Transport en logistiek

Digitalisering in transport en logistiek vergroot de belasting op de bestaande netwerkinfrastructuur. Handscanners, tablets en machines maken gebruik van hetzelfde netwerk. Het netwerk wordt vaak niet efficiënt en schaalbaar ingericht.
Laptop waar iemand op typt met wifi verbinding

Datacenters en telecom

Het groeiende gebruik van digitale verbindingen voor communicatie en andere toepassingen zorgt voor een grote behoefte aan ruimte om al deze gegevens te bewaren.  Datacenters bieden hiervoor de oplossing. De taak van een datacenter is dat alle apparatuur…

Justitie

Binnen justitie gaat het om het reguleren en handhaven van de openbare orde en veiligheid. Digitale systemen zijn een centraal onderdeel van alle processen binnen deze branche. Netwerken binnen justitie zijn complex …
Automatisering in industrie

Industrie

Binnen de industrie zien we snelle ontwikkelingen op het gebied van ICT-infrastructuren dankzij de adoptie van digitalisering en automatisering in de branche. Nieuwe mogelijkheden en de toenemende afhankelijkheid van connectiviteit…
https://optinet.nl/afspraak-wifi-optimalisatie/

Office

Op een kantoor of binnen een kantoorgebouw is goede wifi een basisbehoefte. Alleen, te vaak komt het voor de wifiverbinding niet de hele bedrijfsruimte van stabiel internet voorziet. Of dat een netwerk de vraag niet aan kan tijdens een piekbelasting.
Man die staat in een kamer vol netwerkverbindingen

Overheid

De overheid is een gigantische branche met uiteenlopende subsectoren. Zowel de centrale als lokale overheid en wettelijke sociale verzekeringsinstellingen zoals het UWV draaien op digitale systemen. De hoge mate van maatschappelijke verantwoordelijkheid stelt…