Compleet Cat6A datanetwerk voor Sint Maartenskliniek in Nijmegen

Optinet heeft in het nieuwbouwproject van Sint Maartenskliniek in Nijmegen het complete Cat6A datanetwerk verzorgd, inclusief het monteren en aansluiten van de WiFi Access Points.

Het betrof hier in totaal 1500 Cat6A aansluitpunten verdeeld over twee bouwdelen. Dit is inclusief een OK-complex met acht OK-ruimtes, alsmede de benodigde glasvezelbackbone naar de bestaande installatie. Optinet heeft dit project in opdracht van Unica Building Projects uitgevoerd en is tot stand gekomen door de intensieve samenwerking met één van onze partners Forehand Network components & Devices.

“Geleverd binnen de strakke planning”

Herman Stoof – Projectleider over dit project: “We hebben hier, onder behoorlijke tijdsdruk en een strakke planning, wederom toch een knap stukje werk verricht. Mede door onze ervaring met het installeren van netwerkbekabeling in specifieke zorgomgevingen als OK-ruimtes hebben we de installatie netjes binnen de strakke planning op kunnen leveren.”

Over de Sint Maartenskliniek Nijmegen

De Sint Maartenskliniek is een ziekenhuis dat is gespecialiseerd in de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging. Om de patiënten de beste zorg te kunnen blijven bieden, bouwt de kliniek aan de toekomst. Drie gebouwen worden gesloopt. Daarvoor in de plaats komt nieuwbouw.  De Sint Maartenskliniek geeft daarbij tien tot vijftien procent van de bebouwde oppervlakte terug aan de natuur. In de nieuwbouw komen verpleegafdelingen voor dwarslaesie- en neurologiepatiënten en een ultramodern OK-complex. Daarnaast ook een revalidatieafdeling met daarin een Loop Expertise Centrum en een poliklinische revalidatiedagbehandeling.

Over Unica Building Projects

Unica Building Projects is dé partner voor nieuwbouw en renovatieprojecten. De technologische oplossingen van Unica Building Projects maken gebouwen slim, comfortabel, veilig, gezond en duurzaam. De geïntegreerde oplossingen van Unica beslaan de gehele techniek van een gebouw op werktuigbouwkundig, elektrotechnisch en ICT-gebied.

Wil je meer weten over de referentie projecten van Optinet binnen de zorg sector of andere sectoren? Neem dan contact met ons op om te bespreken waar we u mee kunnen helpen.