Databekabeling aanleg en -onderhoud binnen het Erasmus MC in Rotterdam

Optinet is met het Erasmus MC een samenwerking aangegaan door het ondertekenen van een meerjarig contract. Hiermee is Optinet verantwoordelijk voor zowel de leveringen als alle werkzaamheden betreffende de aanleg en het onderhoud van de databekabeling binnen het Erasmus MC.

Met het ondertekenen van het contract ontwikkeld Optinet zich als een netwerk-specialist binnen de zorgsector. Voor het Erasmus MC verzorgt Optinet alle onderhoudswerkzaamheden in de vorm van de aanleg van data-aansluitpunten en glasvezelverbindingen tot het storingsonderhoud.

24/7 staat Optinet klaar

In deze tijd is communicatie tussen een bedrijf en een vitale sector zoals de zorg essentieel. Gezien de kritische situaties die kunnen ontstaan bij storingen aan het datanetwerk, is er voor het ziekenhuis een specifiek ticketsysteem opgesteld. Storingen krijgen een urgentiecode, waardoor de continuïteit van de dienstverlening, de veiligheid en gezondheid binnen het Erasmus MC altijd prioriteit is. Optinet staat met de overeengekomen respons- en hersteltijden 24/7 klaar om in te grijpen.

“Trots dat we een bijdrage mogen leveren”

Sven Schiphorst – directeur Optinet: “Zeker in deze tijd komt de zorg nog meer onder de aandacht als voorheen. De inzet en toewijding van iedereen in deze sector is ongekend. Wij zijn zeer trots dat we ook onze kleine bijdrage mogen leveren in dit gigantisch proces.”

Over Erasmus MC

Het ziekenhuis heeft 1320 bedden. Als universitair medisch centrum draagt het Erasmus MC in Nederland bij aan zowel onderzoek, onderwijs als patiëntenzorg. Er werken 11.031 medewerkers (excl. medisch specialisten) en 732 medisch specialisten. Het ziekenhuis is een van de elf traumacentra in Nederland en beschikt over een Mobiel Medisch Team.

Het werkterrein van het Rotterdamse ziekenhuis is breed en strekt zich uit van ziekte tot gezondheid en van individuele tot maatschappelijke gezondheidszorg. Het ziekenhuis kent twee sub merken: Sophia Kinderziekenhuis en Erasmus MC Kanker Instituut.

Zorgprojecten van Optinet

Wil je meer weten over de referentie projecten van Optinet binnen de zorg sector of andere sectoren? Neem dan contact met ons op om te bespreken waar we u mee kunnen helpen.