Ervaar je storingen binnen een Warehouse Management Systeem? Optinet helpt!

Stagneert je logistieke bedrijfsproces regelmatig? Kost het orderpickers te veel tijd om de juiste pick-lines te volgen? Ervaar je dat het systeem geen snelle en actuele informatie geeft? Klagen medewerkers dat zij slecht toe komen aan hun werk door storingen met barcodescanners? Dan helpt het om te weten wat er aan de hand is. Ligt het aan het WiFi netwerk? Zijn het de instellingen van het netwerk? Of ligt het juist aan de apparatuur? Door dit uit te zoeken kunnen deze problemen worden verholpen, zodat de processen binnen het bedrijf weer efficiënt werken.

Te veel WiFi zenders

Het hebben van een overvloed aan WiFi zenders kan net zoveel problemen veroorzaken als het hebben van te weinig WiFi zenders. Wanneer er te veel WiFi zenders aanwezig zijn, kunnen apparaten die op het netwerk zijn aangesloten in de war kunnen raken over de WiFi zender waarmee ze verbonden moeten worden. De interferentie tussen de WiFi zenders die ervoor zorgt dat het apparaat in de war raakt, kan schadelijk zijn voor de prestaties. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat gebruikers gefrustreerd raken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en verstoort het werk.

Vertragingen en verstoringen

Problemen kunnen ook veroorzaakt worden door het hebben van te weinig WiFi zenders. Het apparaat gaat dan namelijk niet goed over van de ene WiFi zender naar de andere. Wanneer dit het geval is, verbreekt het apparaat tijdelijk de verbinding en veroorzaakt dit vertragingen. Het apparaat moet de verbinding namelijk steeds vernieuwen wanneer er een andere WiFi zender binnen het bereik komt.

Optinet helpt!

Een juiste plaatsing van WiFi zenders in combinatie met de juiste zendvermogen- en kanaalinstellingen zijn dus essentieel om problemen op de werkvloer te voorkomen. Wil je weten hoe WiFi problemen in jouw organisatie ontstaan? Wat de symptomen zijn én welke acties nodig zijn om te verbeteren? Optinet is dé specialist in WiFi netwerkdesign en implementatie in warehouses. Onze draadloze WiFi diensten en oplossingen zijn gebaseerd op de nieuwste technologieën. Neem gerust contact met ons op.