In gesprek met…Commercieel directeur Martin Meijer

Martin is Commercieel directeur bij Optinet en houdt zich dagelijks bezig met alle projecten op het gebied van databekabeling. Martin staat direct in contact met opdrachtgevers en de projectteams van Optinet. Zo blijft hij naast zijn commerciële rol ook nauw betrokken bij de technische kant.

 

Waarom Optinet?

Martin is 13 jaar geleden gestart bij Optinet als salesmanager. “Waarom Optinet?”, vroegen we Martin. Die vraag brengt ons terug naar een aantal functies geleden, waar Martin ook verantwoordelijk was voor databekabeling voor diverse organisaties zoals gemeenten. Vanuit die positie zag Martin kansen om contact te leggen in de installatiebranche, omdat daar de werkzaamheden rondom de netwerkinfrastructuur binnen projecten vaak uitbesteed worden. Zo boort Martin een interessante markt aan en bouwt hij een waardevol netwerk op. Ondertussen werd databekabeling ook steeds vaker samen met wifi als één project gezien. Een aanpak waar Martin in gelooft.

Toen Sven, tevens oud-collega van Martin, Optinet overnam en de ambitie had om naast glasvezelbekabeling ook koperbekabeling en wifinetwerken aan de diensten toe te voegen, paste de ervaring, het netwerk en ambitie van Martin hier precies bij.

 

Samen werken bij Optinet

Het mooiste aan zijn werk vind Martin het contact met mensen. “Dat je samen iets voor elkaar bokst”. Met opdrachtgevers en collega’s.

We vroegen Martin ook hoe Optinet zich onderscheidt als specialist in netwerkverbindingen. Zonder twijfel zegt Martin: “Dat we doen wat we zeggen. Geen hit & run tactiek. Optinet gaat voor langdurige en succesvolle samenwerkingen.”

Ook vertelt Martin over het belang van projectmanagement binnen een opdracht. Een rol die Optinet vaak vervult. Zo zorgen ze er met de eigen projectteams van Optinet altijd voor dat er snel geschakeld kan worden en een project binnen de kaders van de opdrachtgever succesvol wordt afgerond.

 

Foto Martin Meijer Optinet met beeld Normaal

Steeds meer netwerkbekabeling

Over de kansen en uitdagingen in de nabije toekomst vertelt Martin dat het aandeel van netwerkbekabeling groter wordt. Met meer draadloze apparaten neemt het aantal aansluitpunten alleen maar toe. Fiber to de Desk (FTTD) verwacht hij daarentegen voorlopig nog niet.

De grootste uitdaging is het vinden van goed personeel met technische ervaring en de juiste werkhouding. Al is dit natuurlijk niets nieuws binnen de IT branche. Aan de sfeer bij Optinet ligt het in ieder geval niet. Zeker niet op maandag, wanneer Martin binnen is. Collega’s vertellen dat Martin ook buiten zijn werk een echte gangmaker is. Hij houdt van muziek en zingt zelf ook in een band.

 

 

“Het mooist zijn complexe projecten binnen de zorg”

Martin is het meest trots op de succesvolle samenwerking met het Erasmus MC ziekenhuis waar Optinet het volledige beheer verzorgt, inclusief het doorlopend faciliteren van specialisten op locatie.

Het werken voor de zorg vindt Martin een mooie uitdaging vanwege de complexiteit van de netwerken achter de schermen.

Voor een OK gelden specifieke eisen en in de praktijk moet het ook werkbaar zijn. Het werken in een ziekenhuis dat volop in bedrijf is, brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Zo is elke dag anders en kom je met elkaar tot de beste oplossing.

 

Netwerk als nutsvoorziening

Als er nog één ding is wat Martin bedrijven kan meegeven: “De installatie van een netwerk is eigenlijk een nutsvoorziening en geen bijzaak.” Met enige regelmaat komt het voor dat het netwerk vergeten wordt bij de realisatie of uitbreiding van gebouwen. Het is dan ook belangrijk om het netwerk aan de voorkant van een project mee te nemen.

 

Meer weten over datanetwerken?

Wil je alvast meer weten over databekabeling of glasvezel? Neem dan direct contact met ons op.

Commercieel Directeur Optinet Martin Meijer
Ook weten hoe het netwerk van jouw onderneming geoptimaliseerd kan worden?
Wij helpen je graag verder.