Nieuw netwerkinfrastructuur ontwerp voor nhow Amsterdam RAI Hotel

Via nauwkeurig uitgevoerde passieve en actieve surveys hebben de Wifi en Netwerk Engineers van Optinet met behulp van Ekahau Pro het gehele netwerk en wireless infrastructuur ontworpen voor het nhow Amsterdam RAI Hotel. Van patchkasten en switches tot netwerkbekabeling in de hotelkamers en conference rooms tot aan de acces points. De gehele netwerk en wireless infrastructuur is niet alleen aangelegd in de 650 kamers (totaal 24 verdiepingen) en conference rooms maar ook in de parkeergarage en de publieke ruimtes van het hotel.

“Een project om trots op te zijn”

Optinet Senior Wifi Engineer: “Dit project, in samenwerking met Planet (voorheen Hoist group), is een project om trots op te zijn. Door de eisen en wensen die zowel de huidige, zakelijke en toeristische reizigers stellen aan de wificonnectiviteit ga je steeds kritischer kijken naar het ontwerp wat wij adviseren, configureren en installeren.”

‘Multicultural hub’ hotelinterieur

De opening is pas over een goed half jaar, maar nhow Amsterdam RAI onthult wel vast hoe het interieur van het hotel eruit gaat zien. Het hotel krijgt als thema ‘multicultural hub’. Het design kenmerkt zich door het gebruik van een veelheid aan – soms felle – kleuren. De nieuwgebouwde kamers van het hotel zijn modern, kleurrijk en licht, met kamerhoge ramen. Elke kamer weerspiegelt de zes windrichtingen van het gebouw waarin het hotel is gevestigd: noord, noordwest, oost, zuid, zuidwest en zuidoost.

Grootste nieuwbouw hotel van de Benelux

Met 650 kamers wordt nhow Amsterdam RAI het grootste nieuwbouw hotel van de Benelux. Een nhow-hotel past zich 24/7 als een kameleon aan, aan het ‘nu’. Door baanbrekend design, een onderscheidende programmering en state-of-the-art faciliteiten is een verblijf in een nhow hotel een unieke beleving. Voor nhow Amsterdam RAI ligt de focus op connectiviteit, innovatie en media in de breedste zin van het woord.

Over het nhow Amsterdam RAI project

Naast aanleg compleet netwerk en wireless infrastructuur monitort Optinet, met behulp van moderne technieken, voortdurend de werking van actieve netwerkcomponenten. Op deze manier waarborgen wij de bedrijfszekerheid van het hotel. Mocht er onverhoopt een storing optreden, kan Optinet snel het probleem analyseren en indien noodzakelijk een engineer naar het hotel sturen.

In samenwerking met Planet

Samen met Planet biedt Optinet hoteliers ongeëvenaarde knowhow in onder andere high-speed internet en TV oplossingen voor de hotels. Planet is de complete hospitality partner voor hotels, zorginstellingen en openbare ruimtes. Met meer dan 20 jaar bewezen ervaring in hospitality, is Planet de marktleider in innovatieve high-speed internettoegang, conferentiediensten, tv- en inhoudsoplossingen, PMS en backoffice-software. Veel hotelketens, onafhankelijke vlaggenschiphotels en openbare ziekenhuizen hebben hun IT toevertrouwd aan Planet. Het bedrijf is gevestigd in Zweden en heeft kantoren in totaal 18 landen in de EMEA-regio.

Meer weten over dit project? Neem contact met ons op.