That’s Sven Schiphorst – interview met That’s Lease

Ter ere van het 10-jarig jubileum van That’s Lease is er een magazine verschenen. Het is een magazine vol verhalen van en over ondernemers. Welke successen hebben zij behaald en welke lessen hebben zij geleerd tijdens hun ondernemerschap? Je leest het allemaal in het magazine.

Directeur Sven Schiphorst van Optinet B.V. is ook geïnterviewd. Benieuwd naar Svens verhaal?

Lees hieronder het gehele interview.

‘Ik hou ervan om mensen in hun kracht te zetten’

Sven Schiphorst is directeur van Optinet B.V.

‘Assumption is the mother of all f*ck-ups, denk ik regelmatig. Als je je eigen veronderstelling van de realiteit gebruikt om de wereld te begrijpen, is dat naar mijn idee vaak te kort door de bocht, ik ben van de feiten. En het werkt bij mij altijd averechts, wees maar gewoon eerlijk, denk ik dan. Ik ben niet zo van de status en je beter voordoen dan een ander, wees gewoon jezelf. Daar kom je uiteindelijk het verst mee.

Ik hou ervan om mensen in hun kracht te zetten. Dat doe ik met veel plezier als coach van het hockeyteam van mijn dochter, maar uiteraard ook bij onze mensen bij Optinet. Als mensen dát doen waar ze het best in zijn, werkt dat door binnen het hele team. Dat doe ik op een relaxte manier, ik sta open voor feedback en luister graag. Inspiratie haal ik vaak uit boeken. Zo heb ik gebiologeerd de biografie van Jack Welch gelezen, hij transformeerde General Electric van een bureaucratische kolos in een dynamische, flexibele organisatie. Maar ik kan ook enorm genieten van de biografie van Wesley Sneijder of van ‘Wie heeft mijn kaas gepikt’, een boek over omgaan met veranderingen.

Ik heb het bedrijf in 2005 overgenomen van het toenmalige Engie, ik ben dus niet van scratch af aan begonnen. Daar zat ik in het MT en ik wilde wel eens zelf de koers bepalen en knopen doorhakken. Toen was de business voornamelijk glasvezel, wifi en datanetwerken op kantoren stonden nog in de kinderschoenen. Ik stelde mezelf tot doel om de beste verbinder van A tot Z te worden, de Rijkswaterstaat onder de digitale snelwegen. Zodat iedereen, van Porsche tot fiets, op een weg zonder hobbels en gaten kan rijden. Toen ik mijn doel na vijf jaar al had bereikt, kwam ik wel op zo’n punt dat ik dacht; ‘Kák, wat nu?’ Al vrij snel realiseerde ik me dat ik geen multinational wil worden, maar juist wil uitbouwen wat we nu doen: de klant zo tevredenstellen dat hij spreekwoordelijk geen kant meer op kan. Samen met mijn team de beste oplossing voor de vragen van onze klanten bedenken, daar haal ik het meeste energie uit. Maar ik weet inmiddels ook dat alles betrekkelijk is en dat ik dat met wat minder stress wil bereiken. Afgelopen jaar overleed mijn vader aan longkanker. Ik had een enorme band met hem, hij werkte zelfs nog één dag in de week op kantoor. En drie maanden daarna overleed mijn zwager. Dergelijke gebeurtenissen houden je wel met beide voetjes aan de grond en laten je succes relativeren.’

Bron: Dit interview stond in het magazine van That’s Lease ter ere van hun 10-jarig bestaan. Wil je het magazine ontvangen? Laat je gegevens achter op de website en dan sturen zij een exemplaar op.