Voordelen glasvezelnetwerk ten opzichte van kabeltechnologie

Glasvezel is een haardunne vezel gemaakt van een speciaal soort glas. Met een laserlicht, dat via deze vezel razendsnel aan- en uitschakelt, wordt data op een zeer snelle en veilige manier verzonden.

Glasvezelnetwerk voor bedrijven

Voor ieder bedrijf biedt een glasvezelnetwerk een hoop voordelen. Om te beginnen vormt glasvezel in combinatie met voice-over-IP een krachtige combinatie voor zakelijke communicatie. Deze techniek maakt het mogelijk om telefoongesprekken te voeren via een datanetwerk. Maakt jouw bedrijf intensief gebruik van internet en andere communicatiemiddelen? Dan is het natuurlijk van belang dat alles op een goede manier verloopt. Om ervoor te zorgen dat de internetverbinding de productiviteit van de medewerkers ten goede komt, is glasvezel dan ook een snelle en betrouwbare manier om snel data te verzenden. Met snelheden tot wel 1Gbp is dit het snelste netwerk in Nederland.

De snelheid van glasvezelnetwerk

Met deze snelheid (1Gbp) die glasvezel levert, profiteert jouw bedrijf van minder vertraging en zijn alle benodigde applicaties en documenten sneller bereikbaar. Een ander pluspunt is daarnaast dat de signaalsterkte van glasvezelinternet niet verslechtert over een grotere afstand. Anders dan bij een kabelnetwerk profiteren organisaties, met grote ruimtes bij een glasvezelnetwerk, van een betere signaalsterkte. Ook wanneer werknemers zich op een aanzienlijke afstand van de telecommunicatie bevinden.

Geen vertraging bij downloaden

De tijd die een netwerk nodig heeft om te reageren bij het opvragen van data, wordt ook wel latency genoemd. Latency beschrijft dus simpelweg de vertragingen of onderbrekingen die optreden tijdens het verwerken van gegevens via een internetverbinding. Glasvezel elimineert veel van de vertragingen die werknemers ervaren met kabelinternet, bijvoorbeeld bij het downloaden van een video of ander zwaar bestand.

Vier voordelen van glasvezelnetwerk

De voordelen van Glasvezel op een rij:

  • Mogelijkheid tot het voeren van telefoongesprekken via dit netwerk.
  • Verbeterde en snellere samenwerking tussen medewerkers.
  • Mogelijkheid om de apps en bestanden op Cloud sneller te bereiken en te verplaatsen (zonder onderbreking).
  • Downloaden en uploaden van video’s of grote bestanden zonder onderbreking.

Wil je graag meer informatie over glasvezel of over Optinet als aanbieder van dit slimme netwerk? Neem contact met ons op!