Zorg voor een goed netwerkbekabeling systeem!

Door het gebruik van elektrische apparaten, zoals computers zijn kabels en snoeren in elk kantoor en kantoorinrichting noodzakelijk en onvermijdelijk. Het is een prettig idee dat deze kabels en snoeren in het kantoor netjes en veilig zijn weggewerkt en opgeruimd. Indien dit niet gebeurt kan dit veel geld kosten. Bovenal geeft het veel praktische problemen. Denk hierbij aan kortsluiting door overbelasting, ophoping van stof wat brand kan veroorzaken en een kans op kabelbreuk of uitval van het systeem doordat iemand er op staat.

Netwerkbekabeling voordelen

Middels een goed netwerkbekabeling systeem voorkom je een wirwar van snoeren of loshangende kabels, zonder ongemakken en risico’s. Alle kabels en snoeren worden goed en gestructureerd weggewerkt. Dit levert naast een opgeruimd kantoor enkele voordelen op:

  • Minder kosten door het inhuren van externe ICT diensten;
  • De ICT medewerkers krijgen meer tijd voor andere zaken;
  • Er wordt een veilige kantooromgeving voor de medewerkers gecreëerd;
  • Er is minder stofophoping en daardoor een kleinere kans op brandgevaar;
  • Verzekeringen kunnen omlaag in de kosten.

Netwerkbekabeling Optinet

Bij Optinet vinden wij het belangrijk dat er op elk kantoor een netwerkbekabeling systeem is ontwikkeld dat alle kabels en snoeren wegwerkt. Medewerkers moeten prettig, gestructureerd en veilig hun werk kunnen verrichten op praktische en overzichtelijke werkplekken met nette stroom- en data-aansluitingen.

Wij bieden oplossingen op de langer termijn aan. Een goed kabelmanagement systeem is eenvoudig te onderhouden en kan blijvend gebruikt worden. Op deze manier kan je het netwerkbekabeling systeem doorvoeren indien je intern of extern met je bedrijf verhuist.

Heb je vragen over netwerkbekabeling? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag!