Films en series streamen in hotelkamers met de Chromecast oplossing van Optinet

Na het succes van Netflix duiken streamingdiensten als Disney+ en Amazon Prime overal op. Een avondje bingewatchen is dan ook niet compleet zonder de keuze uit ontelbare series en films. Niet alleen thuis maken mensen graag gebruik van streamingdiensten, ook op reis willen ze graag hun eigen gekozen content meenemen. Maar liefst 34 procent van de hotelgasten heeft dan ook behoefte aan streamingdiensten op hun hotelkamer. Dankzij de oplossing van Optinet is het nu eenvoudig om hotelgasten hun eigen content te laten streamen.

Streamen van films en series in hotels

Het streamen van films en series in hotels gaat jammer genoeg niet altijd even vlekkeloos. In veel gevallen is de applicatie ingewikkeld, of ontbreekt de content die de klant wil zien. Optinet heeft een hotel oplossing waarbij we gebruik maken van de Google Chromecast. Maar wel op een slimme manier, zodat een veilige verbinding ontstaat binnen een kamer. De Chromecast wordt met een HDMI- aansluiting eenvoudig aangesloten op elke hotel TV. Doordat gasten gebruik maken van hun eigen apps en accounts, kijken ze verder waar ze thuis gebleven waren en hoeven ze ook niet in te loggen met hun account op de TV. Ontspannen streamen wordt zo een fluitje van een cent.

Veilig en eenvoudig streamen via de hotel wifi

Hotelgasten zoeken via de apps op hun eigen apparaat naar de content die ze willen zien, zetten deze aan en klikken op het logootje voor streamen. Vanaf dat moment wordt de verbinding door de hoteltelevisie overgenomen.

Gasten maken hierbij gebruik van de wifi in het hotel. Gegevens, zoals wachtwoorden, blijven veilig in het eigen apparaat opgeslagen, omdat alleen beeld en geluid gestreamd worden. Bijkomend voordeel is dat de gasten dus niet overal opnieuw de wachtwoorden hoeven in te vullen, omdat deze al in hun eigen telefoon of tablet al zijn opgeslagen.

Streamen in een hotel en privacy

Voor het gebruik van een Chromecast in hotels is een stabiel en veilig WiFi-netwerk nodig. Gasten moeten met een gerust hart kunnen streamen, zonder zich zorgen te maken over inbreuk op hun data. In het hotel is elke Chromecast verborgen, de verbinding met de Chromecast wordt pas actief door de QR-code op het scherm te scannen. Het is onmogelijk om naar andere kamers te streamen.

Om ervoor te zorgen dat iedere gast verbinding met zijn eigen Chromecast heeft, maken wij gebruik van een cast gateway router in het hotel netwerk die de authenticatie met onze Cloud Chromecast Server maakt. Via de Cloud Chromecast Server beheren we alle Chromecast dongels, waardoor we elke Chromecast iedere ochtend leegmaken en alle gebruiksgegevens van de gast zijn verwijderd. Hiermee garanderen wij 100% AVG compliance en absolute privacy garantie voor de gast.

Meer weten over deze of onze andere oplossingen voor hospitality? Neem dan contact met ons op.