Wifi verbindingen

Optinet is dé specialist in wifinetwerk ontwerp en implementatie. Onze wifidiensten en oplossingen zijn gebaseerd op de nieuwste en mogelijkheden. Wij zijn een full service partner en kunnen de installatie van een wifinetwerk verzorgen van advies tot ontwerp en van implementatie tot nazorg. Ook kunnen wij ingezet worden op één van deze onderdelen. Optinet maakt gebruik van Ekahau.  Als het aankomt op wifi, dan is nauwkeurigheid van groot belang. Het ontwerp hangt af van de nauwkeurigheid van de plattegronden, de input, en de metingen die presteren zoals gewenst is. De Ekahau software en Sidekick is hét meeste gebruikt voor het ontwerpen en meten van wifinetwerken, welk zorgt voor snelle, accurate data voor validatie metingen en spectrum analyses.

Wifinetwerk ontwerp

Bij de aanleg van een nieuw wifinetwerk maken wij eerst een ontwerp. Hierbij houden we rekening met de toepassing en gewenste gebruik van het netwerk. Voor een hotel waarbij hotelgasten gebruik maken van een wifinetwerk is bijvoorbeeld een andere wensenlijst en ontwerp nodig dan bij een magazijn waar alle tablets en/of scanners van medewerkers goed moeten werken tussen de hoge stellingen. Om tot een ontwerp te komen creëren we een goed overzicht van de locatie en voeren we diverse metingen uit. Dit alles, door goed te luisteren naar de wensen en eisen van de klant voor nu en de toekomst.

Wifinetwerk installatie

De installatie van een wifinetwerk is bij ons in goede handen. Onze ervaren wifi specialisten en engineers installeren de apparatuur zorgvuldig en voeren bij voorkeur daarna nog een kwaliteitsmeting uit. Zo zorgen we ervoor dat het geïnstalleerde netwerk voldoet aan het ontwerp en de oorspronkelijke wensen. Tijdens het installatietraject worden alle partijen op de hoogte gehouden door een vaste contactpersoon van Optinet.

Wifinetwerk meten

Om de kwaliteit van een bestaand wifinetwerk te meten en te verbeteren, maken we gebruik van geavanceerde meetapparatuur en de nieuwste technieken van Ekahau. We brengen de huidige dekking en capaciteit in kaart, en geven vervolgens in een gedetailleerd rapport weer waar kansen voor optimalisatie van het netwerk liggen.

Whitepaper Wifi in productie en magazijn omgevingen

Weten wat de beste oplossingen voor wifiverbindingen binnen uw productiehallen of magazijnen is? Wij hebben alle informatie voor u in ons whitepaper beschreven! Download het whitepaper Werkend wifi in productie- en magazijnomgevingen gratis!

Wifinetwerk onderhoud

Na de installatie van het draadloze netwerk is het mogelijk een Service & Beheercontract af te sluiten. Binnen dit contract voeren wij jaarlijks preventief onderhoud uit waardoor problemen met het wifinetwerk kunnen worden voorkomen en beheren wij het wifinetwerk op storingen. Mochten er toch storingen ontstaan kun je altijd een beroep doen op onze technische helpdesk. Onze gecertificeerde specialisten staan dan voor je klaar. Ook voor een bestaand wifinetwerk is het mogelijk een Service- en beheercontract af te sluiten. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Hulp nodig met Wifi verbindingen?
Benjamin helpt je graag verder.