In gesprek met…Edwin van de Heisteeg

Portret Edwin van OptinetAls er iemand is die veel over Optinet kan vertellen is het Edwin wel. Bijvoorbeeld over de vier locaties waar hij zijn rol bij Optinet heeft vervuld in de afgelopen 25 jaar. En over de bijzondere werkwijze met ovens en laboratoriumjassen, nog niet zo heel lang geleden.

Begin dit jaar vierde hij zijn 25-jarige dienstverband. Samen met Edwin blikken we terug op zijn carrière bij Optinet tot nu toe. 

Van hoogtemeters naar kilometers netwerkbekabeling

25 jaar geleden zag de wereld er heel anders uit. Zo ook bij Optinet. Edwin werd in 1999, via een oude connectie, gevraagd voor de rol als glasvezelmonteur. Totaal iets anders dan zijn eerdere rol in de antennebouw. Edwin zag dit als een leuke uitdaging en het sloot ook goed aan bij zijn achtergrond als elektromonteur. Daarbuiten had hij toch hoogtevrees, dus dit kwam eigenlijk wel mooi uit.

Terug in de tijd bij Optinet

Toen Optinet ontstond, was het bedrijf puur gespecialiseerd in glasvezel. Sterker nog, Edwin vertelt dat de belangrijkste werkzaamheden in de beginjaren bestonden uit het afwerken van patchkoordjes met connectoren. Enkele keren per maand werd er bij een klant op locatie glasvezel afgemonteerd en gemeten. Dit gebeurde d.m.v. het lijmen en polijsten van connectoren. Je kunt het je bijna niet voorstellen maar dit ging met de hand, met een oventje en laboratoriumjas.

Edwin vertelt dat het team toen een stuk kleiner was en dat echt álles zelf werd geregeld. Van het ontwerpen, aanleggen en afmonteren van glasvezelprojecten tot de facturatie en zelfs het halen van de post. 

Edwin heeft dus niet alleen de groei van Optinet van dichtbij meegemaakt. Ook de ontwikkelingen van glasvezel– en databekabeling in het algemeen heeft hij op de voet gevolgd.

Van glasvezelspecialist naar totaaloplossing

Na zo’n 12 jaar gaat Edwin verder als Projectleider databekabeling bij Optinet. Zijn technische achtergrond als elektromonteur en jarenlange hands-on ervaring als glasvezelmonteur zijn hierbij heel waardevol. Inmiddels is het team ook flink uitgebreid en vallen koperbekabeling en wifi ook onder de diensten van Optinet. 

Het leukste vindt Edwin de diversiteit van zijn werkzaamheden. Van offertes maken tot de uitvoering van projecten. En met een fijn team en dingen voor elkaar krijgen voor vaste klanten. Veel collega’s werken er al vele jaren en er is een gezellige cultuur ontstaan en behouden.

Toch vindt hij het soms jammer dat hij minder met zijn handen werkt. Hij is dan ook regelmatig op projectlocaties te vinden, voorafgaand of tijdens een project. En Edwin vindt het leuk om in zijn vrije tijd het leuk om iets bouwkundig te (ver) bouwen .

De mooiste glasvezelprojecten

Niet alleen het team van Optinet is gegroeid. Ook de projecten zijn diverser en omvangrijker. Het mooiste project vond Edwin de samenwerking met het AMC. En dan vooral omdat hij daar echt mee kon denken met oplossingen en de leuke mensen daar. 

We vragen Edwin ook welk soort project hij nog eens zou willen uitvoeren of in welke branche. Het liefst zou hij een project een keer helemaal vanaf het begin begeleiden. Optinet werkt vaak samen met partners waarbij ieder bedrijf zijn eigen rol vervult. Zijn ultieme project is dan ook een project van A tot Z bedenken én uitvoeren. En waarom juist zijn team dat goed kan? Edwin legt uit dat Optinet heel flexibel en betrouwbaar is. Beloftes worden nagekomen en er wordt altijd snel gereageerd. Dit uit zich in veel vaste klanten en duurzame samenwerkingen.

Ben je ook op zoek naar een betrouwbare partner of wil je meer weten over onze huidige werkwijze en mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.