Kies voor een netwerk switch

Voor het goed functioneren van het datanetwerk is een betrouwbaar netwerkapparatuur, zoals een netwerk switch van belang. Een netwerk switch wordt voornamelijk in bedrijfsnetwerken gebruikt. Het apparaat werkt als een controller die ervoor zorgt dat computers, printers, IP telefoontoestellen (netwerkapparaten) en servers efficiënt met elkaar kunnen communiceren. Met behulp van switches kan informatie worden gedeeld en kunnen resources worden toegewezen. Een netwerk switch ondersteunt Fast-ethernet (tot 100 Mbps) of het snellere Gigabit-ethernet (tot 1000 Mbps).

Router vs. Netwerk switch

Waarom kiezen voor een netwerk switch als een router al voldoet? Beide apparaten dienen als netwerkapparaten die gebruikt worden om één of meer computers te verbinden met andere computers, netwerkapparaten of netwerken. Toch vervult elk apparaat een aparte functie binnen een netwerk. Een netwerk switch maakt een netwerk. Een router verbindt een netwerk. Doordat een router computers met het internet verbindt, kunnen gebruikers deze verbinding delen. Een router fungeert als een dispatcher. Een router kiest het beste pad om informatie te versturen, zodat deze snel kan worden ontvangen.

Waarom een netwerk switch?

Een router alleen heeft onvoldoende bedradingaansluitingen om al het netwerkapparatuur aan te sluiten. Een netwerkswitch heeft doorgaans vijf of acht poorten, waarbij één van deze poorten aansluit op de router. De overige poorten worden gebruikt om de bedrading van de netwerkapparaten op aan te sluiten.

Zowel een router als een netwerkswitch fungeren als bouwstenen voor alle vormen van bedrijfscommunicatie, van gegevens naar spraak en video tot draadloze toegang. Dankzij het gebruik van een netwerkswitch en router kunnen bedrijven kosten besparen, kunnen de veiligheid en gebruikerservaring worden verbeterd en kan de productiviteit van werknemers worden verhoogd.

Meer informatie ontvangen over een netwerkswitch? Neem contact met ons op. Optinet levert veilige netwerken aan. Wij denken graag met je mee!