Nieuw wifi-netwerk voor prestigieus hotel in hartje Amsterdam

Optinet heeft in samenwerking met hospitality partner Planet (voorheen Hoist group) het gerenoveerde NH Collection vlaggenschip hotel in Amsterdam voorzien van een nieuw wifi-netwerk dat past bij de wensen van de moderne toerist!

NH Collection Amsterdam Flower Market

In mei 2019 opende het volledig verbouwde NH Carlton Amsterdam hotel zijn deuren onder de nieuwe naam: NH Collection Amsterdam Flower Market. Het hotel heeft in totaal 233 kamers en weerspiegelt de identiteit van Amsterdam: een industriële en moderne sfeer. De nieuwe stijl en de locatie van het hotel, midden in het stadscentrum, moet ‘de nieuwe generatie’ reiziger gaan aanspreken.

Nieuwe wensen en eisen wifi-netwerk

Als specialist in de hospitality ICT is het de taak van Optinet om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Optinet: “Wij zorgen dat we de meest geavanceerde technologie in uw hotel aanbieden die uw gasten verwachten.” Gasten willen een ‘home away from home’ – ervaring creëren tijdens hun verblijf in een hotel. Eén van de gemakkelijkste manieren is om ze de mogelijkheid te bieden om hun favoriete series te kijken in de hotelkamer door zelf te streamen via Cast to TV”. Naast het vernieuwde en moderne uiterlijk van het Amsterdam Flower Market hotel zijn er een aantal tijdbesparende digitale services geïntroduceerd. Zo kunnen gasten gebruik maken van FASTPASS – de combinatie van drie nieuwe digitale services: ‘Online Check-in, Choose your Room en Online Check-out’. Om aan al deze wensen en eisen van de gast en het hotel te voldoen, is een perfect werkend en dekkend wifi-netwerk essentieel. Optinet heeft samen met HOIST Group een ICT wifi-netwerk aangelegd dat klaar is voor de toekomst. Vanaf het punt waar het internet binnen komt tot en met de Acces Points. Elke verbinding wordt mogelijk gemaakt. Van ontwerp naar installatie binnen de gestelde planning tot aan de opvolging van toekomstige service aanvragen.

Uitdagend project

Sven Schiphorst (directeur Optinet): “De uitdaging in dit project zat hem vooral in het werken binnen een nostalgisch pand. De restrictie bij een renovatie is dat je met bestaande muren en beperkte ruimtes rekening moet houden. Zeker als het gaat om wifidekking in alle kamers is dat niet altijd even eenvoudig. Door in eerste instantie een wifidekkingsplan te maken op basis van de bouwtekeningen konden we goed inschatten wat er nodig was. Daarna is er voorafgaand en na de installatie een wifi meting gedaan met Ekahau software om zo een perfecte dekking te kunnen leveren”.

In samenwerking met Planet

Optinet heeft dit project in samenwerking met Planet gerealiseerd. Planet is de complete hospitality partner voor hotels, zorginstellingen en openbare instellingen. Het bedrijf is gevestigd in Zweden en heeft kantoren in verschillende landen in de EMEA-regio. Met meer dan twintig jaar ervaring in hospitality, is Planet de marktleider in innovatieve high-speed internettoegang, conferentiediensten, tv- en mediaoplossingen, PMS en backoffice-software, evenals andere voorzieningen voor gasten.

Over NH Collection Hotels

NH Collection is het vlaggenschip merk van hotelketen NH Hotel Group. Er zijn op dit moment 75 NH Collection hotels wereldwijd, waarvan vier in Nederland, waaronder het vernieuwde Amsterdam Flower Market hotel.