Optinet behaalt certificering CommScope

Optinet beschikt al vele jaren over de vereiste certificaten voor het AMP NETCONNECT bekabelingsconcept. Dit valt sinds 2015 onder de vlag van CommScope. Recent heeft Optinet haar te certificeren bekabelingsportfolio uitgebreid met de SYSTIMAX bekabelingsoplossingen van CommScope.

De ‘installateur’ voor de Benelux

Dankzij deze behaalde certificering is Optinet nu ‘de installateur’ voor de Benelux voor de twee wereldwijd leidende merken op het gebied van glasvezel- en koperbekabeling.

Waarom deze certificaten?

De databehoefte groeit met de dag, zowel binnen kantooromgevingen als hotels, ziekenhuizen, universiteiten en publieke overheidsinstellingen. Dit legt een grote druk op het netwerk. Het bekabelingsnetwerk is daarvan het fundament. Is dit niet in orde? Dan valt de rest als een kaartenhuis in elkaar.

Sven, directeur Optinet, over de behaalde certificaten: “Als installateur van zowel AMP NETCONNECT als SYSTIMAX kunnen we de twee wereldwijde leidende merken voeren en voor iedere organisatie de optimale oplossing bieden. We zijn daarmee een nog completere installatiepartner geworden op het gebied van horizontale bekabelingsystemen, glasvezel backbone bekabeling en datacenter bekabeling.”

VCA certificaat

Naast deze certificering van CommScope heeft Optinet recent haar VCA certificaat wederom behaald. Hierdoor kan je als (potentiële) relatie van Optinet erop vertrouwen dat de uitbestede werkzaamheden de veiligheid, gezondheid en het milieu (VGM) niet in gevaar brengen. Ook tonen wij aan als VCA gecertificeerd bedrijf aan dat ons VGM beheersysteem op orde is.

Over Optinet

Optinet is dé specialist in alle netwerkverbindingen voor uw onderneming. Van MKB tot grote industriële omgevingen en van kantoor tot hospitality- en educatieomgevingen. Door onze 20 jaar ervaring kunnen wij je goed adviseren en zorgdragen voor een juiste installatie. Wij zijn je betrouwbare, flexibele en onafhankelijke partner voor alles wat te maken heeft met je communicatienetwerken binnen kantoor- of industriële gebouwen en terreinen; van advisering en implementatie tot onderhoud en certificering.