Update netwerkinfrastructuur voor Abbott Biologicals

Dit project betreft het optimaliseren van de productieomgeving van Abbott Biologicals in Olst. Gedurende de kerstdagen heeft Optinet, in opdracht van Equans, met 20 monteurs op locatie dit project uitgevoerd. Doordat de netwerkapparatuur gedurende de kerstdagen van 2022 werden vervangen, zijn ook direct de kasten gestructureerd qua patchsnoeren en tevens enkele kasten vervangen voor een groter model.

De opdracht

Bij Abbott Biologicals is er in de loop der jaren in de kasten een wildgroei van patchsnoeren ontstaan en zijn de kasten te klein geworden. Hierdoor is het niet meer gestructureerd en dit maakt het onoverzichtelijk. Tijdens het vervangen van de netwerkapparatuur in de kasten zijn direct de kasten patchsnoeren gestructureerd en zijn de een drietal kasten compleet vervangen. 

“Het ICT-netwerk is cruciaal voor Abbott”

In opdracht van Equans hebben de monteurs van Optinet dit project uitgevoerd. In totaal zijn er in 10 kasten patchsnoeren verwijderd, is er nieuwe apparatuur geplaatst, opnieuw gepatched en een test gedraaid samen met Abbott Biologicals. Aan de hand van deze test is gebleken dat alles weer netjes in de lucht komt. 

“Daarom is de waardering die we vanuit Abbott Biologicals hebben ontvangen zeer waardevol”

Commercieel Directeur van Optinet over dit project:

“Het ICT-netwerk is cruciaal voor Abbott. Productieprocessen moeten gecontinueerd worden en daarom is de keuze gemaakt om dit, gelijktijdig met een parallel project, tijdens de kerstdagen uit te voeren. Dit was het enige moment dat de productie stil lag en zorgde dit voor een zo min mogelijke onderbreking van het productieproces. 

Een project tijdens de feestdagen vraagt altijd extra inzet en flexibiliteit van je team. Daarom is de waardering die we vanuit Abbott Biologicals hebben ontvangen zeer waardevol. Zo heeft het hele team een bedankbericht mogen ontvangen, over het soepele verloop en het zeer geringe aantal storingen na de ombouw.”

Over Abbott Biologicals

Al meer dan een eeuw geleden begon arts en apotheker Dr. Wallace C. Abbott de Abbott Alkaloidal Company, met als missie wetenschappelijk onderzoek uit te voeren voor zowel patiënten als artsen. 
Nu hebben ze ongeveer 113.000 werknemers over de hele wereld die de gezondheid van mensen verbeteren met voedsel, diagnostiek, medische apparaten en farmaceutische producten. 

Bij Abbott Biologicals in Olst zijn zij continu bezig met het afvullen van Lactulose, de productie van hormoonpreparaten en het formuleren van Mebeverine. Tevens houden zij zich bezig met het afvullen van het griepvaccin, Influvac®.

Over Equans

Equans is internationaal marktleider in technische dienstverlening en maakt deel uit van de internationale Bouygues Groep. Equans helpt klanten in het realiseren en versnellen van de drie grote transities: de energie, digitale en industriële transitie. Dat doen zij in Nederland met 6.000 medewerkers op 29 locaties. 
Equans beschikt over een uitstekende technische knowhow en zetten duurzame oplossingen op maat in om de gebouwen, installaties, systemen en processen van onze klanten te optimaliseren. Zo maken zij gebieden, steden, gebouwen en energie- en transportsystemen efficiënt en veilig en verbinden ze met elkaar.