Vernieuwing netwerkinfrastructuur Internationale meubelretailer

Dit veelomvattende project betreft de renovatie van de MER (Main Equipment Room) bij een internationale meubelretailer. Het project werd verdeeld over diverse fasen en een deel van de werkzaamheden werd ‘s nachts uitgevoerd. Optinet was verantwoordelijk voor het controleren, vervangen en optimaliseren van alle databekabeling.

Optimalisatie netwerkinfrastructuur

Binnen de MER, het centrum van de dataroom, werden meerdere bekabelingen niet meer gebruikt. Deze netwerkbekabelingen zijn in het verleden nooit verwijderd en zorgden voor een rommelig beeld. Voor de ICT-afdeling was het ook niet duidelijk waar deze netwerkbekabelingen naartoe liepen en welke nog in gebruik waren. 

Je kunt je voorstellen dat een verouderde en ongestructureerde inrichting van de databekabeling invloed kan hebben op de efficiëntie en veiligheid. De opdracht voor het team van Optinet was om de structuur te optimaliseren.

Kwaliteit leveren binnen de kaders van de opdracht

Elke branche kent zijn eigen uitdagingen als het aankomt op het installeren of optimaliseren van datanetwerken. Flexibiliteit en efficiënt werken is nodig bij een omvangrijk project binnen de retailbranche, met een netwerk dat overdag volledig functioneel moet zijn. Zo werden de werkzaamheden veelal ‘s nachts uitgevoerd. De vestiging was dan gesloten voor bezoekers en ook personeel had geen last van de werkzaamheden.

Om ervoor te zorgen dat het project succesvol werd afgerond binnen de kaders van de opdrachtgever, speelden de communicatielijnen een belangrijke rol. Het team van Optinet stond doorlopend in contact met het lokale ICT-team en het ICT-support team in India.

Up to date databekabeling

Een netwerk optimaal benutten kan alleen met de juiste combinatie van hardware en databekabeling. Optinet is zorgvuldig te werk gegaan en heeft aanwezige kabels zo veel mogelijk hergebruikt. Kabels die vervangen moesten worden, hebben plaatsgemaakt voor koper- en glasvezelkabels.

“Het ziet er uit als een vorm van kunst”

Het eindresultaat van dit project was voor de klant verbazingwekkend. Van een onoverzichtelijke en rommelige MER, naar een opgeruimde dataroom die eruitziet als vorm van kunst. De Netwerk Engineers van Optinet hebben dit samen met het remote support team vanuit India en het lokale ICT-team voor elkaar gebracht.

“Optinet ziet altijd een mogelijkheid (voor verbetering)”

De klant (IT Infrastructure Manager) over dit project: “Altijd fijn samenwerken met Optinet. Daar waar de dagelijkse bedrijfsactiviteiten afhankelijk zijn van onze bedrijfscontinuïteit en er niet zomaar wijzigingen aan de productieomgeving aangebracht kunnen worden, ziet Optinet altijd een mogelijkheid (voor verbetering). Met ervaren en betrouwbare engineers geeft het dan ook een vertrouwd gevoel dat de business blijft draaien. Dit terwijl er op de achtergrond de benodigde wijzigingen en -of verbeteringen worden aangebracht aan onze netwerkinfrastructuur. Optinet Smart Hands Services nemen letterlijk het werk uit handen!”

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Bekijk onze diensten of neem direct contact op.