Vernieuwing netwerkkabelstructuur Internationale meubelretailer

Dit veel omvattende project betreft de renovatie van de MER (Main Equipment Room) bij een internationale meubelretailer. Het project werd verdeeld over diverse fasen. Het overgrote deel van de werkzaamheden heeft plaatsgevonden in de nachten tussen de openingstijden in. Alle processen zijn in overleg met het lokale ICT-team en in directe communicatie met het ICT-support team in India uitgevoerd.

De opdracht

Binnen de MER, het centrum van de dataroom, werden meerdere bekabelingen niet meer gebruikt. Deze netwerkbekabelingen waren in het verleden nooit verwijderd en zorgden voor een rommelige indruk. Voor de ICT-afdeling was het ook niet duidelijk waar deze netwerkbekabelingen naartoe liepen en welke nog in gebruik waren. Dat moest opgelost worden. Optinet zorgde voor de installatie van een goed netwerkbekabelingsysteem. Waar mogelijk werden de kabels hergebruikt. Kabels die vervangen moesten worden, plaatsten we koper en glasvezel.

“Het ziet er uit als een vorm van kunst”

Het eindresultaat van dit project was voor de klant verbazingwekkend. Van een onoverzichtelijke en rommelige MER, naar een opgeruimde dataroom die er uit ziet als vorm van kunst. De Netwerk Engineers van Optinet hebben dit samen met het remote support team vanuit India en het lokale ICT-team voor elkaar gebracht.

“Optinet ziet altijd een mogelijkheid (voor verbetering)”

De klant (IT Infrastructure Responsible) over dit project:

“Altijd fijn samenwerken met Optinet. Daar waar de dagelijkse bedrijfsactiviteiten afhankelijk zijn van onze bedrijfscontinuïteit en er niet zomaar wijzigingen aan de productie omgeving aangebracht kunnen worden, ziet Optinet altijd een mogelijkheid (voor verbetering). Met ervaren en betrouwbare engineers geeft het dan ook een vertrouwd gevoel dat de business blijft draaien. Dit terwijl er op de achtergrond de benodigde wijzigingen en -of verbeteringen worden aangebracht aan onze netwerkinfrastructuur. Optinet Smart Hands Services nemen letterlijk het werk uit handen!”

Over de internationale meubelretailer

Verschillende bedrijven opereren onder de merknaam van deze internationale meubelretailer, waarbij hun visie draait om een ​​beter dagelijks leven te creëren voor zoveel mogelijk mensen. Deze visie gaat verder dan alleen woninginrichting. Ze willen dat het bedrijf een positieve impact heeft op de wereld waar we ze hun materialen kopen, tot de manier waarop de producten, hun klanten helpen om thuis een ​​duurzamer leven te leiden. Het verbeteren en verder ontwikkelen van hun merknaam, waardoor het relevanter en inspirerender wordt.