Verschillen tussen internetaansluitingen

Middels een internetaansluiting wordt er contact gemaakt met jouw modem of computer. Er zijn verschillende soorten internetaansluitingen. Welke je kiest voor jouw bedrijf? Dat hangt af van de prijs, snelheid en de verschillende mogelijkheden die de internetaansluiting biedt. Maar dat kost tijd. En als je niet weet of er glasvezel in jouw regio beschikbaar is, moet je dat eerst even nagaan. En wat zijn dan de verschillen tussen internetaansluitingen? Geen zorgen, wij zetten de verschillende mogelijkheden voor je op een rij:

Glasvezelaansluiting

Met een glasvezelaansluiting kun je internetten met een downloadsnelheid van 120 Mb/s. Ook is de uploadsnelheid aanzienlijk sneller dan de andere internetaansluitingen. Dit is mogelijk dankzij glasvezel: een haarfijne vezel die over grote afstanden (communicatie)signalen kan transporteren. Glasvezel is vrij nieuw en op nog weinig plaatsen leverbaar. Gebruik de postcodecheck om te zien of glasvezel op jouw (kantoor)adres beschikbaar is.

DSL-aansluiting

DSL staat voor Digital Subscriber Line. Deze aansluiting loopt via de telefoonlijn. De DSL-verbinding maakte het voor het eerst mogelijk om te telefoneren en te internetten via één en dezelfde aansluiting. Met een DSL-internetaansluiting is het mogelijk om 50Mb per seconde te downloaden. Deze aansluiting is relatief goedkoop. Een DSL-aansluiting is wel minder stabiel dan glasvezel, en de snelheden die de verbinding haalt zijn afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Maar de zakelijke support is er bij veel providers op afgestemd om te zorgen dat jouw verbinding zo goed mogelijk is en jouw onderneming zo min mogelijk last heeft van storingen.

Kabelaansluiting

Wanneer er geen glasvezel beschikbaar is voor jouw bedrijf, dan heb je de keuze tussen kabel en DSL. Kabelaansluiting is iets duurder dan een DSL-aansluiting, maar daar krijg je ook iets voor terug: de snelheden lopen op tot 120 Mb/s. Kabel is meestal wel beschikbaar, om dat zeker te weten, gebruik dan de postcodecheck voor zakelijk internetten.

Wil je meer weten over de verschillen tussen internetaansluitingen of heb je vragen? Neem contact met ons op.