Voordelen van Managed IPTV voor hotels

Je zet de tv aan op een buitenlandse hotelkamer en de content is volledig afgestemd op jouw verblijfsduur, arrangement, taal en omgeving. Dat is mogelijk met Managed IPTV. Een service die via een internetverbinding een beveiligd signaal naar de tv zendt en gepersonaliseerde content toont.

De mogelijkheden hiermee zijn eindeloos. In dit artikel leggen we uit wat jij als hoteleigenaar kan met Managed IPTV en hoe je de mogelijkheden maximaal kan benutten voor een betere gastbeleving.

IPTV hotelkamer

Gepersonaliseerde content voor een betere gastervaring

Met Managed IPTV wordt de content die getoond wordt op de tv’s centraal en digitaal beheerd. Het zenderpakket, de taal, huisstijl en de informatie die getoond wordt, is volledig af te stemmen op de interesses van jouw gasten. Zo creëer je een ultieme thuis-van-huis-ervaring. Op schaal, of op individueel niveau.
De mogelijkheden voor de kanaalselectie bij Managed IPTV zijn zeer uitgebreid, inclusief premium en niche-kanalen. Je kunt er ook voor kiezen om gasten te laten inloggen op hun eigen streaming diensten, bijvoorbeeld met de chromecast oplossing

Naast gepersonaliseerde content en kanalen, leent Managed IPTV zich ook goed als communicatiekanaal. Denk aan het onder de aandacht brengen van evenementen of aanbiedingen van het hotel zelf of in de omgeving van het hotel. Of het tonen van weerberichten en openingstijden van restaurants en winkels in de buurt.

Interactieve mogelijkheden met IPTV

Het is mogelijk om IPTV te integreren met het property management systeem (PMS) van jouw hotel. Op die manier kan een gast via de dienst ook roomservice bestellen, excursies boeken, afspraken plannen in de spa of reserveren in het restaurant.

Wil je nog verder gaan, kun je er ook voor kiezen om de rekening te tonen via IPTV voor een snelle check-out, een enquête delen aan het einde van het verblijf of de TV koppelen aan Room Control.

Een voorbeeld van andere interactieve opties is het pauzeren en terugspoelen van live tv en video-on-demand (VOD).

Managed IPTV, een kostenefficiënte en duurzame oplossing voor hotels

IPTV maakt veelal gebruik van bestaande IP-netwerken waardoor er bespaard wordt op bekabelings– en infrastructuurkosten. Over het algemeen is een IPTV-systeem makkelijk te onderhouden. Uitbreiden van de dienst is daarnaast mogelijk zonder extra benodigde hardware. De modernste IPTV-systemen zijn energiezuinig, wat een positieve impact kan hebben op de energiekosten voor het hotel.

Je zou zelfs kunnen verdienen aan Managed IPTV wanneer je advertentieruimte aanbiedt aan lokale ondernemers of door gasten toegang te geven tot betaalde films, sportevenementen en andere premium content.

Persoon met tablet in handen bij hospitality bedrijf

Wat is er nodig voor Managed IPTV?

Om van Managed IPTV te kunnen profiteren in jouw hotel is een goede internetverbinding de absolute basis. Wat is dan een goede verbinding? Dit hangt samen met een optimale netwerkinfrastructuur en de benodigde wifidekking. 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Managed IPTV en of jouw hotelnetwerk hier klaar voor is? Neem dan contact met ons op.