Betrouwbaar en snel wifi-netwerk in hotels

Veel hotels halen met hun wifi-netwerk nog steeds niet het connectiviteitsniveau dat hun gasten vandaag de dag verwachten. Vaak gaat het om problemen als een (te) lage snelheid, het uitvallen van de verbinding of een onbeveiligd netwerk. Wij geven een aantal tips waar hoteleigenaren tijdens de installatie van een wifi-datanetwerk rekening mee moeten houden.

Tip 1: Onderzoek de locatie van uw hotel

Voordat u een nieuw wifi-netwerk implementeert, is het aan te raden eerst een uitgebreid locatieonderzoek te doen naar het gebouw en het terrein van het hotel. Met een locatie-onderzoek krijgt u inzicht welke factoren (denk hierbij aan: constructie, materialen en de omgeving) van invloed zijn op de prestaties van het draadloze netwerk. Op basis van de resultaten kunt u bepalen welk type netwerk van belang is voor uw hotel en zal u zo min mogelijk problemen ervaren met de snelheid en connectiviteit van het wifi-netwerk.

Tip 2: Wifi behoeftes van de hotelgast

Om het wifi-netwerk aan te laten sluiten op de behoeften van de hotelgast, zult u eerst moeten weten hoe de wifi gebruikt zal worden. Wat zijn de verwachtingen van uw hotelgasten bij het gebruik en wat voor soort internetverkeer zal het draadloze netwerk faciliteren? Zal het alleen fungeren om gasten toegang te verschaffen tot het internet en het versturen van e-mails, of biedt u ze meer bandbreedte zodat uw gasten bijvoorbeeld ook Netflix of YouTube kunnen streamen? En hebben de hotelmedewerkers wifi nodig voor het optimaliseren van interne bedrijfsprocessen?

Deze vragen hebben invloed op de inrichting van het netwerk en hoe het beheerd gaat worden. Niet alleen hoge snelheden, maar vooral de stabiliteit van de bandbreedte is de sleutel tot een betrouwbare en uitmuntende wifi-ervaring van de hotelgast.

Tip 3: Inzicht in dekking en capaciteit netwerk

Als u een nieuw wifi-netwerk implementeert in uw hotel, is een wifi site survey van groot belang. U krijgt met een wifi site survey inzicht in de benodigde aantallen access points en plaatsing, afgestemd op de gewenste capaciteit van het toekomstige wifi-netwerk. 

Tip 4: Onderhouden van het wifi-netwerk

Na voltooiing van de installatie en configuratie van het wifi-netwerk is het belangrijk om met enige regelmaat een kwaliteitsmeting uit te voeren. Op deze manier kan gecontroleerd worden of het wifi-netwerk uw eisen bereikt. Daarnaast is het belangrijk om te blijven investeren in uw wifi-netwerk en met regelmaat service en onderhoud uit te voeren aan het netwerk.

Wifi implementatie voor uw hotel

Optinet is uw specialist voor het installeren, onderhouden en controleren van de wifi-netwerk voor uw hotel. Onze draadloze wifi diensten en oplossingen zijn gebaseerd op de nieuwste technologieën en oplossingen. Meer weten? Neem contact met ons op.

Vragen?

Neem contact op met Pascal

Medewerker Optinet Pascal