Betrouwbaar en snel wifi-netwerk in hotels

Veel hotels halen met hun wifi-netwerk nog steeds niet het connectiviteitsniveau dat hun gasten vandaag de dag verwachten. Daarom hebben wij onlangs een poll geplaatst; ‘Hoe ervaar jij de wifi in hotels?’. Opvallend was, dat er erg vaak op het antwoord ‘matig’ gestemd is. Vaak gaat het om problemen als een (te) lage snelheid, het uitvallen van de verbinding of een onbeveiligd netwerk. Deze problemen zijn te voorkomen en wij helpen je daar graag bij. Maar hoe zorg je voor een betrouwbaar en snel wifi-netwerk in je hotel? We geven je graag een aantal tips waar je als hoteleigenaar tijdens de installatie van een wifi-datanetwerk rekening mee moeten houden.

Tip 1: Onderzoek de locatie van het hotel

Voordat je een nieuw wifi-netwerk implementeert, raden we aan om eerst een uitgebreid locatieonderzoek te doen naar het gebouw en het terrein van het hotel. Met een locatie-onderzoek krijg je inzicht in welke factoren (denk aan: constructie, materialen en de omgeving) van invloed zijn op de prestaties van het draadloze netwerk. Op basis van de resultaten kun je bepalen welk type netwerk van belang is voor het hotel en zal je zo min mogelijk problemen ervaren met de snelheid en connectiviteit van het wifi-netwerk.

Tip 2: Wifi behoeftes van de hotelgast

Om de wifi-ervaring in jouw hotel af te stemmen op de specifieke behoeften van zakelijke gasten, is het belangrijk om enkele cruciale aspecten te benadrukken. Deze gasten hebben niet alleen behoefte aan een sterke en betrouwbare wifi-verbinding in hun hotelkamers, maar ook in de gemeenschappelijke ruimtes zoals vergaderzalen en conferentiecentra. Voor zakelijke reizigers is het essentieel dat ze te allen tijde toegang hebben tot een veilig netwerk, omdat ze vaak met gevoelige informatie werken.

Daarnaast gebruiken zakelijke gasten vaak meerdere apparaten tegelijkertijd – zoals smartphones, laptops en tablets – die allemaal een stabiele en snelle internetverbinding vereisen. Dit betekent dat het hotelnetwerk niet alleen snel en betrouwbaar moet zijn, maar ook in staat moet zijn om meerdere apparaten per gast te ondersteunen.

Tip 3: Inzicht in dekking en capaciteit netwerk

Als je een nieuw wifi-netwerk implementeert in jouw hotel, is een wifi site survey van groot belang. Je krijgt met een wifi site survey inzicht in de benodigde aantallen access points en plaatsing, afgestemd op de gewenste capaciteit van het toekomstige wifi-netwerk. 

Tip 4: Onderhouden van het wifi-netwerk

Na voltooiing van de installatie en configuratie van het wifi-netwerk is het belangrijk om met enige regelmaat een kwaliteitsmeting uit te voeren. Op deze manier kan gecontroleerd worden of het wifi-netwerk voldoet aan je eisen. Daarnaast is het belangrijk om te blijven investeren in het wifi-netwerk en met regelmaat service en onderhoud uit te voeren aan het netwerk.

Wifi implementatie voor een hotel

Ben jij hoteleigenaar en wil je je wifi-netwerk optimaliseren? Optinet is dé specialist voor het installeren, onderhouden en controleren van het wifi-netwerk voor jouw hotel. Onze draadloze wifi diensten en oplossingen zijn gebaseerd op de nieuwste technologieën en oplossingen. Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.