Nauwkeurige wifi metingen met de Ekahau Sidekick 2

Optinet LinkedIn poll april 2024 netwerkverbindingen

“You can’t guess with Wi-Fi. You need to know.” Deze quote komt regelmatig terug in de omschrijving van Ekahau van hun nieuwste wifi meetapparatuur: de Sidekick 2. En ze hebben gelijk. Een netwerkverbinding moet, wat ons betreft, altijd betrouwbaar en stabiel zijn. Onze meest recente poll op LinkedIn laat zien dat ook IT-partners, opdrachtgevers en eindklanten een betrouwbaar netwerk belangrijk vinden. Zelfs belangrijker dan snelheid en de prijs.

 

Optinet_optimale-wifi-verbinding

De kwaliteit van een wifinetwerk meten

Wanneer een netwerkverbinding niet optimaal presteert kan dit direct impact hebben op logistieke processen, veiligheid, efficiëntie en de meest pijnlijke; tevredenheid van medewerkers of klanten. 

Een wifinetwerk is vaak onzichtbaar, maar des te minder is de klacht bij, of het effect van, haperingen. Om dit te voorkomen is het continu monitoren en optimaliseren van de infrastructuur een belangrijke zaak. Zo belangrijk dat we er een aparte dienst voor aanbieden: Wifi as a Service.

Vermoed je zwakke plekken binnen een wifinetwerk of ervaar je storingen? Dan is de eerste stap om een wifi meting uit te laten voeren. Deze meting is beter bekend als een (wifi) site survey of wifi health check. Tijdens een site survey wordt met geavanceerde meetapparatuur een blauwdruk gemaakt van het huidige wifinetwerk. Alle apparaten en connecties worden in kaart gebracht en getest. Nauwkeurigheid is hierbij essentieel.

Accurate wifi metingen

Ehakau Sidekick 2 - SiteSurvey

De enige manier om een netwerk optimaal in te richten, is vanuit accurate en betrouwbare meetresultaten. 

Doe je een meting 5x, wil je 5x hetzelfde resultaat krijgen. Dit kan met de nieuwste versie van de Ekahau sidekick in combinatie met de uitgebreide analyse software. Door gebruik te maken van deze producten zijn we verzekerd voor snelle, accurate data voor validatie metingen en spectrum analyses. De resultaten van metingen met de Ekahau Sidekick 2 gebruiken wij voor het ontwerpen van nieuwe netwerkinfrastructuren of het verbeteren van een bestaand netwerk.

Wifi Site Survey met de Sidekick 2

Op onze Wifi site survey pagina lees je precies welke stappen doorlopen worden tijdens een Site Survey. In dit artikel zoomen we extra in op de nieuwe functionaliteiten van de Sidekick 2. De meest interessante update ten opzichte van de oude Sidekick, is de ondersteuning van Wifi 6. Maar ook deze andere updates helpen ons om kwaliteit te bieden.Ekahau-Sidekick2

  • 33% snellere metingen bij tri-band netwerken en bijna 100% snelle metingen bij dual-band netwerken
  • 9 custom designed 3D antennes die zorgen voor optimale omnidirectional metingen
  • Inzicht in het onzichtbare wifi spectrum van 2,400–7,125 MHz waardoor we de kleinste verstoringen kunnen identificeren.
  • Een batterij die een hele dag mee gaat. Handig voor onze grote projecten met meerdere bedrijfshallen, kantoren en magazijnen.
  • Een cooling systeem dat weinig geluid maakt. Wel zo fijn voor onze specialisten op locatie die de metingen uitvoeren.

Wifi site survey aanvragen

Ben je nu benieuwd hoe jouw wifinetwerk ervoor staat en waar het beter kan? Dan komen we graag bij je langs met de Ekahau Sidekick 2 voor een nauwkeurige meting. Een afspraak maken voor meer informatie kan eenvoudig via onderstaand formulier. Of bel ons direct 030-6924 930.