Sven Schiphorst – interview: “Door samenwerking en loyaliteit ontstaan de grootste successen”

Optinet is in 1990 opgericht en vijftien jaar geleden door Sven Schiphorst overgenomen. Samen met klanten en medewerkers heeft Optinet zich de afgelopen 30 jaar ontwikkeld tot dé specialist in alle (wifi)netwerkverbindingen voor ondernemingen. Van MKB tot grote industriële omgevingen en van kantoor tot hospitality en gezondheidszorg. In een interview met Sven lees je meer over Optinet, de bijzondere projecten die zij hebben uitgevoerd, de terugblik op het jaar 2020 en de vooruitblik op de toekomst.

Dé specialist in alle netwerkverbindingen

Optinet is de betrouwbare, flexibele en onafhankelijke partner voor alles wat te maken heeft met communicatienetwerken binnen kantoor- of industriële gebouwen en terreinen; van adviseren, ontwerp en implementatie tot onderhoud en certificering.

“Ik besloot om mijn hart te volgen en een eigen bedrijf te starten”

In het jaar 2005 nam Sven Schiphorst Optinet over. Sven: “Ik besloot om mijn hart te volgen en te starten met een eigen bedrijf. Dit omdat ik een eigen visie op ondernemen heb en samen met gemotiveerde medewerkers en kennis iets wil betekenen voor bedrijven. En waarom in de wifi- en datanetwerkenglasvezeltechniek en netwerkplekbekabeling vraag je je af? Ik vind het leuk om nieuwe oplossingen in ICT-netwerken mogelijk te maken voor bedrijven, zodat zij efficiënter kunnen werken.”

Uitgelichte projecten

Optinet heeft al een aantal mooie projecten gerealiseerd, waarbij we als specialist onze expertise mochten leveren. Sven: “Toch is de samenwerking met het Erasmus MC, waarbij we een meerjarig contract zijn aangegaan, één van de mooiere projecten. Vooral nu er veel druk op de zorg ligt, ben ik erg blij dat wij als bedrijf hier een steentje aan kunnen bijdragen. Zeker gezien we in deze tijd merken hoe belangrijk de netwerkinfrastructuur is.”

“Mooi dat we een steentje kunnen bijdragen aan de zorg”

“Maar ook is het opleveren van een nieuw of gerenoveerd hotel altijd speciaal”, vertelt Sven verder. “Het onderdeel wat wij ontwerpen, leveren en service & onderhoud voor doen, is toch een heel groot onderdeel van de beleving van de gast. Namelijk de wifiverbinding en (streaming naar) TV. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan het gerenommeerde Radisson Blu Astrid Hotel in Antwerpen.”

Het jaar 2020

Sven: “Het jaar 2020 was een turbulent jaar. Zoals iedereen hebben wij ook met COVID-19 rekening te houden. Je wil graag iedereen beschermen en voor een veilige werkplek zorgen. Onzekerheid is er in vele vormen en daar proberen wij zo goed mogelijk mee om te gaan. Ondanks deze moeilijke tijd hebben we mooie projecten gerealiseerd waar we de trouwe klant zeer dankbaar voor zijn.”

De toekomst van Optinet

“Ik zie een goeie toekomst voor Optinet”, vertelt Sven enthousiast. “De hele samenleving kan niet meer zonder ICT-verbindingen. Zo is iedereen de hele dag verbonden met hun telefoon of tablet voor social media of online aankopen. We werken tegenwoordig vanuit huis. Bedrijven hebben toepassingen zoals telefonie en e-mail in de Cloud. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door goede ICT-verbindingen en daar zijn wij expert in! Ik wil dan ook met Optinet groeien naar ‘Netwerk as a Service provider’, waarbij wij de verantwoording en service van het gehele netwerk van onze klanten verzorgen. De klant hoeft niet meer over het netwerk na te denken en kan zorgeloos gebruik maken van zijn ICT-toepassingen.”

Een laatste uitspraak?

“Door samenwerking en loyaliteit ontstaan de grootste successen!”

Benieuwd naar meer verhalen van het team van Optinet? Lees dan het (korte) interview met Consultant wifi & netwerkbeheer Pascal Arnouts.